BYTTER TRENER: Cecilia Brækhus bytter ut treneren før hennes neste kamp. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BYTTER TRENER: Cecilia Brækhus bytter ut treneren før hennes neste kamp. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Brækhus bytter trener rett før sin neste kamp

- Det er ingen dramatikk i dette, sier Brækhus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen (TV 2): Cecilia Brækhus har hatt stor suksess under vingene til trenerlegenden Ulli Wegner. Nå bryter hun ut av samarbeidet med umiddelbar virkning. Hennes nye trener er nå Otto Ramin, som også er en del av Sauerlands trenerteam.

Vil ha mer oppfølging
- Det er ingen dramatikk i dette. Vi har hatt en prosess en stund nå. Det går på at jeg trenger bedre oppfølging og en trener som kan være der for meg døgnet rundt, sier Cecilia Brækhus til TV 2.

Brækhus har hatt Wegner, sammen med Georg Bramowski, som sine sjefer i hele sin proffkarriere i Berlin. Sammen har duoen hatt ansvaret for en ekslusiv gruppe boksere, inkludert den norske boksedronningen. Totalt har de vært syv boksere i stallen, noe som har gjort at kabalen har vært utfordrende å få til å gå opp.

- Vi har alle blitt enige om dette. Otto har bare én annen bokser og har dermed bedre tid til å følge opp meg, sier Brækhus.

Wegner og Bramowski har hatt stor innflytelse på hennes karriere. Da hun slo Oxandia Castillo i september ble hun rørt til tårer da Wegner ringte for å gratulere henne i garderoben.

- Jeg kan takke de for alt. De har gjort en helt utrolig jobb. De har prøvd å overtale meg til å bli, forteller hun.

Bytter gym og slutter med høydehus
32-åringen går sin neste proffkamp om 27 dager mot franske Myriam Lamare i Frederikshavn. Verdensmesteren jobber nå med å utvikle et fruktbart samarbeid med Otto Ramin. Den 59 år gamle tyskeren tok blant annet OL-sølv og gull som amatørbokser i 1988 og 1992. Som trener han han gjort Kubrat Pulev til tungvektsmester.

- Jeg har trent med Otto en liten stund nå. Vi har god kjemi, sier Brækhus, som med trenerbyttet også har droppet økter i høydehus.

- Otto har noen andre metoder han bruker.

Brækhus flytter også fra hovedgymmet til Sauerland ved Olympiastadion. Nå skal hun trene der Ramin holder hus, i en annen bydel av Berlin. Han har også jobbet tett med Brækhus før.

- Otto var faktisk med meg i kamp for to år siden. Da jeg gikk mot Chevelle Hallback i København for to og et halvt år siden var han med som trener, det var han som sto i hjørnet mitt. Den gangen hadde ikke trenerne tid til å være med meg fordi de var opptatt med de andre bokserne, det viser hvor hektisk det har vært for dem, sier Brækhus.

Dropper julen
Brækhus har ingen planer om feire jul i år og kommer i hvert fall ikke hjemom Norge. Hun tar tittelkampen mot franske Lamare meget alvorlig og kommer til å tilbringe julaften og romjulen på trening i den tyske hovedstaden.

- Jeg skal trene på julaften!

- Er mamma og pappa glade?

- De er overhodet ikke glade. Men jeg får invitere de ned til Berlin i februar og skjemme dem bort, svarer Brækhus.