Jansrud kjørte ut: – Jeg har vært litt sår i ryggen i det siste

Men 28-åringen er ikke bekymret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Jansrud klarte ikke å fullføre 1. omgang i storslalåm i Alta Badia søndag. 

28-åringen, med startnummer 18, kjørte ut. Det så ikke dramatisk ut, men Jansrud holdt seg til ryggen etterpå.

– Jeg har vært litt sår i ryggen i det siste og tåler mindre juling enn det jeg pleier. Jeg blir litt lite dynamisk, det blir vanskeligere å bevege seg, så når jeg får en trøkk, er det lite som skal til før jeg drar ut.

Se Jansrud kjøre ut i videovinduet under (med tillatelse fra NRK).

– Det er kjipt, men det er mest irriterende ikke å komme i mål, sier Jansrud til TV 2.

Aldri i tvil
Var du i tvil om å starte i dag med tanke på ryggproblemer?

– Jeg var aldri i tvil om å starte i dag, men det er en vurderingssak hele veien. Jeg har ikke slått det opp eller noe sånt, så jeg har kontroll på det. Det akkurat så vondt at det hemmer meg litt. Jeg kjørte noen oppvarmingsrunder først før jeg tok avgjørelsen.

Mer irriterende enn vondt
Nordmannen kjørte meget bra på gårsdagens utfor og kom på en oppløftende 2. plass. Det er i storslalåm at problemene i ryggen melder seg.

– Det er lite som skal til før jeg får en liten reaksjon i ryggen, spesielt i storslalåm. Det er en litt annen tenknisk utførelse i storslalåm sammenlignet med fart. jeg takler det veldig dårlig.

– Det er litt synd, for det har vært veldig bra i både utfor og super-g, men så blir det veldig kranglete, så jeg får finne ut av det, fortsetter han.

– Hva gjør du for å få kontroll på ryggen nå?

– Jeg lar den få litt hvile, og den beste treningen er å trene for å få stabilisert opp muskulaturen. Det treng ikke noen mirakelkur, jeg er ikke så dårlig. Det er mer irriterende enn vondt nå, sier Jansrud, som nå får noen dagers hvile i juleferien.