Se Kompanys absurde selvmål mot Fulham

Men heldigvis for belgieren ble det ikke avgjørende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var topp mot bunn på da Fulham og John Arne Riise tok imot Manchester City på Craven Cottage lørdag.

Yaya Touré sendte gjestene i ledelsen med et utsøkt frispark i det 23. minutt. Vincent Kompany fulgte opp like før pause. Fulham kom tilbake etter hvilen, men scoringer av Jesus Navas og James Milner sikret tre poeng til de himmelblå. 

- På 2-0 så vi komfortable ut, men da det ble 2-2 måtte jeg forandre ting ettersom vi ikke kom til å vinne med måten vi spilte på da, sier City-manager Manuel Pellegrini til klubbens hjemmeside etter kampen.  

- Noen av spillerne var trøtte, andre hadde ikke en god dag, men med Navas og Milner kunne vi spille på en annen måte og begge var veldig viktige, fortsetter han. 

Men det var vertene som fikk kampens første sjanse. Tolv minutter var spilt da Kieran Richardsen plukket ut Adel Taarabt. Skuddet fra den utlånte QPR-spilleren var hardt og lavt, men Joe Hart var med på notene i City-buret

Like etter var gjestene på farten. Ballen havnet til slutt hos David Silva. Spanjolen fikk ballen utenfor sekstenmeteren og smelte den i tverrliggeren

Touré med ny frisparkscoring

Etter halvspilt første omgang fikk gjestene frispark litt til høyre for målet til Maarten Stekelenburg. Touré tok et par skritts fart og sendte ballen i en nydelig bue over muren og i mål. Ivorianerens niende scoring denne sesongen. 

- Mer i krysset er det ikke mulig å få den. Kanskje rundens mål, i hvert fall en kandidat,  sa Aleksander Schau i FotballXtra England. 

Med ni minutter igjen av omgangen fikk Dzeko en god mulighet til å doble gjestenes ledelse, men bosnieren fikk aldri skikkelig trøkk i headingen, og Stekelenburg ble ikke satt på en skikkelig prøve.

Det ble han seks minutter senere. Frisparket fra David Silva var presist. På bakerste stang fikk Martin Demichellis stå helt alene. Stekelenburg reddet forsøket fra argentineren, men på returen var Kompany på rett plass og doblet ledelsen for bortelaget. Ved halvtid ledet dermed City 2-0. 

Fulham slo tilbake

Fem minutter etter hvilen kontret Fulham og Taarabt. Marokkaneren forserte langs venstrekanten før han serverte Richardsen som kunne bredside ballen i nettet. Nå var det kamp igjen langs Themsens bredder. 

Steve Sidwell fikk en gylden mulighet til å bringe balanse i regnskapet ikke lenger etter. Men innlegget fra Ashkan Dejagah skled av rødtoppens hode. 

Etter timen fikk Jesus Navas ballen servert på et sølvfat. Spilleren som ble hentet fra Sevillia før sesongen skulle bare sette bredsiden til, men presterte å plassere ballen til side for mål. 

Utrolig selvmål

Da 69 minutter var spilt oppstod en bisarr situasjon. Fulham la hardt og flatt inn fra høyre. City-kaptein Kompany var helt upresset for eget mål, men klarte på merkelig vis å klarere ballen i en utrolig bue over Hart og i mål. 2-2 og en god kandidat til årets selvmål. 

I det 78. minutt kontret gjestene. Silva slo en perfekt stikker til Navas. Spilleren som ble byttet inn for Dzeko etter snaut timen brukte sin enorme hurtighet og smelte City på ny i ledelsen med en kontant avslutning. 

Ved sju minutter igjen på klokken satte nok en innbytter, James Milner, den endelige spikeren i Fulham-kisten. Alvaro Negredo slo en utsøkt utsidepasning som Milner greit plasserte bak Stekelenburg.

Fulham klarte ikke å slå tilbake denne gangen. City vant 4-2 og tok dermed sin tredje borteseier denne sesongen. 

Etter en kronglete start på bortebane, har City i det siste fått mer dreis på poengfangsten på fremmed gress. Lørdagens seier gjør at Manuel Pellegrini og hans menn har tatt sju poeng på de siste tre bortekampene. 

Manchester City går dermed opp på andreplass, mens Fulham fremdeles ligger særdeles utsatt til på 19. plass.