NESTEN: Anders Bardal hoppet én meter bak bakkerekorden, men landingen stod ikke i stil. AFP PHOTO / DPA/ DANIEL MAURER   GERMANY OUT
NESTEN: Anders Bardal hoppet én meter bak bakkerekorden, men landingen stod ikke i stil. AFP PHOTO / DPA/ DANIEL MAURER GERMANY OUT

Bardal felt av dårlig nedslag etter glimrende hopping

Anders Bardal sviktet da det gjaldt som mest og måtte skuffet se sin sjette verdenscupseier glippe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ting ser meget lyst ut for de norske hopperne nøyaktig én uke før hoppuka starter. I Engelberg lørdag var det tre nordmenn blant de ti beste. 

Og den som gjorde det best av disse var Anders Bardal, som kom på en tredjeplass. Nordmannen var nummer to etter første omgang med et svev på 131 meter, men leverte et langt hopp i andre.

Med 140 meter var han bare én meter bak bakkerekorden, men nedslaget stod ikke i stil. Steinkjer-mannen ble litt for baktung i landingen, og ble dermed felt av stilkarakterene. Han fikk til slutt 268,3 poeng.

– Akkurat nå er jeg skuffet. 3. plass er bra, men nedslaget ødela. Det irriterer meg, sier han til TV 2.

– Men det er deilig at jeg hopper godt på ski. Det er en fin følelse å ta med til hoppuka.

Se hvorfor det gikk galt for Anders Bardal (med tillatelse fra NRK).

Men det spørst om han ville klart å hamle opp med Jan Ziobro. Polakken ledet med bare to tidels poeng etter første omgang, men klinte til og tangerte bakkerekorden med sitt andre hopp. Dermed endte han opp 7,1 poeng foran nordmannen.

Landsmannen Kamil Stoch ble nummer tre med 269 poeng. 

Også ole Marius Ingvaldsen og Anders Fannemel imponerte. Førstnevnte hoppet 129,5 og 132 meter, og fikk til slutt 258,4 poeng og en niendeplass.

Rett bak fulgte Fannemel, som hoppet 129,5 og 134 meter fordelt på de to omgangene. Han var 1,3 poeng bak landsmannen.

Tom Hilde kom på 19. plass.