GÅR SAMMEN: Eldar Rønning og Ola Vigen Hattestad skal gå sammen på teamsprinten i Asiago søndag. (AP Photo/Felice Calabro')
GÅR SAMMEN: Eldar Rønning og Ola Vigen Hattestad skal gå sammen på teamsprinten i Asiago søndag. (AP Photo/Felice Calabro')

Disse går teamsprinten i Asiago

Søndag er det klart for sesongens første sprintstafett. Den går i klassisk stil, samme som i OL i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asiago (TV 2): Eldar Rønning er i Asiago for å vise at han er en sterk kandidat til teamsprinten i de olympiske lekene. Han går sammen med Ola Vigen Hattestad søndag. Den andre duoen består av Øystein Pettersen og Eirik Brandsdal.

Under de olympiske lekene i 2010 tok Øystein Pettersen og Petter Northug jr. gull på denne øvelsen, som da gikk i fristil.

Også på kvinnesiden stiller Norge med fire løpere fordelt på to lag. Maiken Caspersen Falla, som kom på tredjeplass i Asiago lørdag går sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Celine Brun Lie går sammen med Kari Vikhagen Geitnes, som lørdag kom i sin første sprintfinale i verdenscupen. 

Teamsprinten i Sotsji i februar går i klassisk stil, i et knallhardt terreng og det har vært spekulert i om det vil være hensiktsmessig å stille med to allroundløpere. 

Marit Bjørgen er selvskreven dersom hun velger å gå og det samme gjelder en Petter Northug jr i form. Dermed blir det ekstra viktig for spesialsprinterne å vise at de behersker den tøffe stakeløypa i Asiago.

Etter Asiago i helgen er det kun lagsprinten i Nove Mesto 12. januar igjen i denne stilarten før OL starter.