Historiske Suárez lekte med Cardiff

– Kanskje verdens beste i øyeblikket, sier TV 2 Sportens kommentator.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
INGEN HAR SCORET MER: Luis Suárez scorer sitt 18. ligamål i den 17. runden. Tidligere var rekorden etter 17 runder 17 mål. (Kevin Phillips i 1999 og Les Ferdinand i 1995) Foto: REUTERS/Phil Noble
INGEN HAR SCORET MER: Luis Suárez scorer sitt 18. ligamål i den 17. runden. Tidligere var rekorden etter 17 runder 17 mål. (Kevin Phillips i 1999 og Les Ferdinand i 1995) Foto: REUTERS/Phil Noble

Liverpool-Cardiff 3-1
Se sammendrag i videovinduet øverst!

Mye har handlet om Luis Suárez for Liverpool den siste tiden, og lørdagens kamp mot Cardiff ble intet unntak. 

En utrolig 1. omgang var nok da Brendan Rodgers' lag vant 3-1, der uruguayaneren scoret to og hadde en målgivende til Raheem Sterling før hvilen.

Video: Se kamera kun følge Luis Suárez

I 2. omgang scoret Cardiff det eneste målet via Jordon Mutch, men dagens mann var uten tvil Luis Suárez. Hans ti scoringer i kalendermåneden desember er også historisk. Aldri har noen scoret så mange i en og samme måned i Premier League.

– Han er en av verdens tre beste spillere i øyeblikket. Det vil jeg påstå. Kanskje er han til og med den beste, sa TV 2 Sportens kommentator på Anfield Kasper Wikestad allerede da 1-0 ble satt i nettet.

– Han viser verdensklasse uke etter uke, sa lagkameraten Joe Allen til samme Wikestad etter kampslutt.

Kasper Wikestad
Han er en av vedens tre beste spillere i øyeblikket. Kanskje er han til og med den beste.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Nære allerede etter to minutter
Allerede før to minutter var spilt var Luis Suárez nære. Uruguayaneren avsluttet fra god posisjon, men ballen gikk i nettveggen til side for David Marshall i Cardiff-buret.

Etter drøyt fem minutter var han involvert igjen, da Raheem Sterling parkerte Cardiff-forsvaret og serverte sin kaptein. Denne gangen ble dog forsøket blokkert av Cardiff-forsvarer Andrew Taylor, og nok en gang slapp altså gjestene med skrekken.

Et snaut kvarter var gått da gjestene fikk sin første avslutning. Craig Noone - som var Liverpool-supporter i barndommen og har jobbet som taktekker på huset til Steven Gerrard - tvingte fram det beste i Simon Mignolet med en suser fra distanse. Dessverre for gjestene svarte belgieren på utfordringen, og slo til hjørnespark.

Utrolige Suárez banket inn 1-0
Like før 25 minutter var spilt slo Suárez til igjen. Liverpools store stjerne fikk muligheten på hel volley fra rundt 16 meter da Jordan Henderson serverte ham en strålende pasning, og lot seg ikke be to ganger. Han klinket til og ballen føk i hjørnet som et prosjektil.

– Han er en av verdens tre beste spillere i øyeblikket. Det vil jeg påstå. Kanskje er han til og med den beste, var altså kommentator Kasper Wikestads kommentar.

TO NYE MÅL: Luis Suárez scoret to ganger på Anfield da Cardiff ble slått 3-1. FOTO:  AFP PHOTO / PAUL ELLIS
TO NYE MÅL: Luis Suárez scoret to ganger på Anfield da Cardiff ble slått 3-1. FOTO:  AFP PHOTO / PAUL ELLIS

Et par minutter senere ropte Cardiff på straffespark da Steven Caulker gikk i bakken i vertenes felt i en frisparksituasjon. Dommeren dømte dog ingenting.

Etter drøye halvtimen var det svært nære at de røde doblet ledelsen. Philippe Coutinho dro seg innover fra venstrekanten og klinket til mot det nærmeste hjørnet. Ballen gikk dessverre for vertene i innsiden av stolpen og ut bak ryggen på Cardiff-keeper Marshall.

Suárez serverte Sterling scoring nummer to
Snaue ti minutter før pause var Liverpool utrolig nære å doble ledelsen igjen. Først var Jon Flanagan kun millimetre fra å dunke inn sitt andre mål på to kamper, før Raheem Sterling deretter tvingte fram det beste i David Marshall da han kom alene med Cardiff-burvokteren like etterpå.

Tre minutter før pause kom dog scoringen. Nok en gang lurte de røde seg bak Cardiff-forsvaret, Henderson fant Suárez igjen, som alene med keeper serverte til Raheem Sterling. Unggutten fikk en enkel jobb med å sette 2-0 i nettet på tomt mål.

Så skrudde han inn sitt andre for dagen
Uruguayaneren viste i den situasjonen at han også kan slå målgivende pasninger, men for at fansen ikke skulle glemme at det er målscorer han er vartet han like greit opp med nok et kunstverk like etterpå.

Et hælspark fra Jordan Henderson fant veien til stjernespissens føtter, og fra like utenfor 16-meteren skrudde han ballen elegant i det lengste hjørnet til pauseledelse 3-0.

Det er første gang i Premier League-historien at en spiller har scoret ti mål eller mer i løpet av en måned. Og det er fremdeles to kamper igjen av måneden Suárez har scoret ti mål i.

FIKK IKKE KAMPBALLEN DENNE GANG: Suárez måtte nøye seg med to mål. Foto: REUTERS/Phil Noble
FIKK IKKE KAMPBALLEN DENNE GANG: Suárez måtte nøye seg med to mål. Foto: REUTERS/Phil Noble

– Det er ikke virkelig, er det vel? Forrige uke mener jeg Liverpool leverte sesongens prestasjon. Denne uken er de bedre, sa Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Redusering fra gjestene
Det så ut til at Liverpool hadde tatt foten noe av pedalen i 2. omgang, og åpningskvarteret inneholdt kun noen bytter av akademisk interesse. 

Cardiff kjempet seg noe tilbake i kampen, og fikk også en redusering via Jordon Mutch. Han stod fullstendig umarkert på et frispark fra godt bak i banen, og stanget 1-3 kontant i nettet fra god posisjon.

Snaut halvveis i omgangen ville gjestene nok en gang ha straffespark da Martin Skrtel holdt Steven Caulker inne i feltet, men nok en gang ristet dommer Lee Probert på hodet.

– Han ser ikke på ballen i det hele tatt. Sånne situasjoner kan det fort bli dømt straffe på, sa TV 2 Sportens ekspert Petter Myhre i studio etter kampslutt.

REKORDJEGER: Suárez scoret minimum to mål i en Premier League-kamp på Anfield for femte gang på rad. Foto: AP Photo/Peter Byrne.
REKORDJEGER: Suárez scoret minimum to mål i en Premier League-kamp på Anfield for femte gang på rad. Foto: AP Photo/Peter Byrne.

Intet nytt hat trick
Liverpool så rett og slett ut til å ha tatt juleferie, men kvarteret før slutt var de veldig nære på ny. Raheem Sterling ble spilt gjennom, men fikk ballen litt for langt foran seg og klarte kun å tvinge David Marshallfor å avverge. Den løse ballen falt til Suárez, som utrolig nok ikke scoret sitt tredje for dagen men traff stolpen fra skrå vinkel.

På overtid fikk uruguayaneren muligheten til å score hat trick på ny, men alene med Marshall ble skuddet med venstrefoten for dårlig. Cardiff-keeperen reddet, og hindret Suárez' tredje for dagen. 

Dermed måtte Liverpool nøye seg med 3-1-seier, og klatret foreløpig til topps på tabellen forut for toppkampen mellom Arsenal og Chelsea mandag.

Lagoppstillingene

Liverpool: Simon Mignolet - Glen Johnson, Martin Skrtel, Mamadou Sakho, Jon Flanagan - Lucas Leiva, Joe Allen, Jordan Henderson - Raheem Sterling, Luis Suárez, Philippe Coutinho
Innbyttere: Brad Jones, Kolo Touré, Daniel Agger (for Coutinho, 83.), Luis Alberto, Iago Aspas, Victor Moses, Martin Kelly (for Flanagan, 55.)

Cardiff: David Marshall -  Kévin Theophile-Catherine, Steven Caulker, Ben Turner, Andrew Taylor - Gary Medel, Aron Gunnarsson - Craig Noone, Jordon Mutch, Peter Whittingham - Peter Odemwingie
Innbyttere: Joe Lewis, Mark Hudson, Andreas Cornelius (for Gunnarsson 80.), Fraizer Campbell (for Odemwingie, 55.), Bo-Kyung Kim (for Medel, 55.), Don Cowie, Declan John

Er Suárez verdens beste spiller i øyeblikket? Ta diskusjonen!