TIL FINALEN: Alexandra Nascimento og Brasil kunne strekke armene i været da finaleplassen var klar etter 27-21 over Danmark.  (AP Photo/Marko Drobnjakovic)
TIL FINALEN: Alexandra Nascimento og Brasil kunne strekke armene i været da finaleplassen var klar etter 27-21 over Danmark.  (AP Photo/Marko Drobnjakovic)

Brasil til historisk finale

Knuste den danske gulldrømmen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to lagene møttes og i gruppespillet av verdensmesterskapet. Da vant Brasil 23-18. 

Fredag var duket for et nytt oppgjør mellom de to. Brasilianerne var i føringen kamp gjennom og vant til slutt 27-21. Brasil er klar for sin første finale. Der venter Serbia. 

De brasilianske jentene tok tidlig initiativet i kampen. Etter ti minutter ledet søramerikanerne med tre mål. De danske pikene slet med å tette luken og ble liggende noen mål bak hele veien. 

Danmark fikk etter hvert jobbet den brasilianske ledelsen ned i to mål, men da Louise Burgaard fikk en tominutters utvisning, scoret Brasil tre på rappen. 

Ved pause ledet de gule og blå 14-10.

Rykket fra etter hvilen 

Brasil skjøt ut av startblokken etter pausen og sikret seg tidlig en seksmålsledelse.

Den danske treneren, Jan Pytlick, skjønte at forspranget hadde nådd et kritisk nivå, og tok time-out før fire minutter av den andre omgangen var spilt.

Danskene prøvde seg utover i omgangen med et offensivt 4-2-forsvar, til liten nytte. For brasilianerne fortsatt å holde danskene på behagelig avstand. 

Danskene nærmet seg

Men med drøyt ti minutter igjen av kampen lå Danmark kun tre mål bak. Brasil virket slitne. Problemet for danskene var bare at de gjorde unødvendige feil selv. 

Med fire minutter av kampen, brøt Eduarda Amorim gjennom og sendte Brasil opp i 25-20. Etter dette gikk luften ut av den danske ballongen. Pytlicks jenter klarte aldri å etablere en sluttspurt og Brasil vant til slutt 27-21.

Etter kampslutt utspilte det seg enorme gledesscener i Serbia. Både spillere og den brasilianske kommentatoren tok til tårene da finaleplassen var et faktum. 

I sitt sjette VM er altså Brasil klar for sin første finale. Der møter de vertsnasjonen Serbia. Danskene må på sin side ta til takke med bronsefinale mot Polen.