VERDENSCUPLEDER: ... men Martin Johnsrud Sundby tror likevel OL-lagsprinten i Sotsji går uten ham. Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VERDENSCUPLEDER: ... men Martin Johnsrud Sundby tror likevel OL-lagsprinten i Sotsji går uten ham. Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Johnsrud Sundby tviler på OL-sprint: – Innser at det er fryktelig mange om beinet

Verdenscuplederen dropper sprintstafetten i Asiago.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Johnsrud Sundby overfor TV 2. 

29-åringen hadde opprinnelig planlagt å delta i sprinten i verdenscupen for å få trening inn mot OL, men velger nå å stå over hele denne helgen. 

– Det stemmer. Jeg har gjort en liten justering på opplegget mitt. Etter å ha sett på løypeprofilen i Aasiago, skjønte jeg at den ikke talte til min fordel. Der blir det stakesprint. Jeg har ikke akkurat overprestert i klassisk heller så langt i sesongen. Jeg ønsker en treningsperiode her hjemme uten for mye reising nå, sier Johnsrud Sundby selv om valget.

Etter Asiago i helgen er det kun lagsprinten i Nove Mesto 12. januar igjen i denne stilarten før OL starter.

Teamsprinten i Sotsji i februar går i klassisk stil, i et knallhardt terreng som i utgangspunktet passer Johnsrud Sundby bedre enn mange av de tradisjonelle sprinterne. Løypene er ekstra harde ettersom løperne skal gå seks runder fordelt på semi- og finale.

Dermed er det knyttet spenning til om 29-åringen vil få den andre plassen på laget, trolig sammen med det som blir en selvskreven Petter Northug.

Det tror ikke Oslo-mannen lenger er et veldig realistisk utfall.

– Har du gitt opp å få gå teamsprinten i OL?

 – Jeg har ikke gitt opp, men jeg innser at det er fryktelig mange dyktige norske skiløpere om det beinet, sier Johnsrud Sundby.

Det eneste som kan endre på planene, ifølge ham selv, er et individuelt OL-gull på 15-kilometeren.

– Det blir de to formløperne som får gå sprinten i OL. Jeg får se om jeg går med gull om halsen etter 15-kilometren først. Går jeg med medalje etter den, kan alt skje. Men den tid, den sorg, sier Sundby.