BRASILIANSK JUBEL: De brasilianske jentene jublet hemningsløst etter kvartfinaleseieren over Ungarn.   AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
BRASILIANSK JUBEL: De brasilianske jentene jublet hemningsløst etter kvartfinaleseieren over Ungarn. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC

Tror på Danmark, håper på Brasil

TV 2s eksperter har fått følelser for Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Beograd (TV 2):

Det er uvant kost for TV 2s eksperter å forberede seg til semifinaler i et damemesterskap uten at Norge er med.

For en gangs skyld kan de stå objektive på sidelinjen og vurdere de fire lagene.

- Selv om jeg håper litt på Brasil, så tror jeg det blir Serbia og Danmark, sier Randi Gustad.

Hun får støtte av Frode Scheie, som også har litt sambablod i hjertet.

- Jeg tror på Danmark, men håper på brasiliansk samba i finalen, smiler han.

Frykter Brasil er fornøyd
Han tror danskene vet bedre hva som venter dem nå enn da lagene møttes i gruppespillet.

- Danmark strutter av selvtillit. Kanskje det feller dem? Brasil har et lite overtak mentalt ettersom de vant da lagene møttes i gruppespillet. Det er to lag hvor lagmoralen har vært viktig. Det er en enorm boost for Brasil å endelig lykkes med å komme til semifinale, men spørsmålet er om de klarer å nullstille. Det er noe med spillestilen til Brasil som Danmark ikke helt fikser. Rutinerte Jan Pytlick er nok godt forberedt, men holder det? spør Follo-treneren.

Gustad er også redd for at brassene allerede er fornøyd med VM-innsatsen.

- I utgangspunktene så har Brasil bedre enkeltspillere enn Danmark har. Men jeg tror de mentalt sett har tappet seg på kvartfinaledramaet og de er så fornøyd med å skulle spille om medaljer nå. Danmark er i helt motsatt ende av skalaen. De har vært i sumpen. Og kan nå spille om medaljer. De er underdogs og har masse guts i sekken, tror hun.

Blir båret av publikum
I den første semifinalen er de imidlertid ikke i tvil.

- Serbia vinner fordi de har det beste laget. De har de største profilene i Lekic og Damjanovic. Et massivt hjemmepublikum vil bære dem frem. Polen kan fort bli fanget av nerver. I tillegg til at Serbia har erfaring fra EM-semifinale i fjor, analyserer Scheie.

Gustad tror heller ikke på polsk finaleplass.

- De flyter videre på bølgen fra kvartfinalen. Begge lag har brukt spillerne sine mye. Da tror jeg hjemmebanefordelen avgjør, mener den tidligere landslagsspilleren.