Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Julemat på små julefat

Slik lager Wenche Andersen mat til 2. juledag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kremet laks eller rakfisk i lefse

Finhakk røkelaks eller rakfisk og bland med litt rømme eller crème fraiche , grov søt sennep og finhakket gressløk eller rødløk.

Smør blandingen på lefser og rull sammen og skjær i porsjonsbiter eller anrett på ristede skiver av brød eller flatbrød.

Kremet leverpostei

Rør opp leverpostei med litt sherry , portvin, calvados eller litt eplemost. Har du litt chiliolje eller trøffelolje bruk gjerne det. Server på en liten skive brød og pynt ev med sprøstekt bacon eller rødbeter.

Ost og frukt

Træ ost i treninger og frisk eller tørket frukt på cocktailpinner. Eller server ostebiter til marmelade/ chutney du har i skapet.

Appelsinglasert ribbe og pinnekjøtt

Smelt 2 ss brunt sukker til karamell i stekepannen, tilsett presset saft av 2 appelsiner , 1 ts honning, 2-3 nellikspiker eller litt frisk revet ingefær. Legg i ribbebitene og vend lett om. Biter av medisterkaker og julepølse kan også legges i pannen. Server med restepotetfristelser ( se gen oppskrift), ris eller på en grov skive. .

Reste potetfristelser

Del kokte poteter( rester) i båter. Finhakk 1 løk og surr i olje eller smør, legg i potetbåtene, dryss på paprikapulver og urtekrydder og stek til potetene er gylne,

Syltesalat

Del opp sylte (eller annet av julens kjøttpålegg) i terninger. Finhakk eple, sylteagurk og løk . Leg en dressing av like del majones, lettrømme/ matyoghurt og smak til med sennep eller ravigottesaus, salt og pepper. Sennep/ravigotetessaus kan byttes ut med karri. Bland sylteblandingen inn i dressingen. Server på en grov skive brød eller på en bit flatbrød.

Vel bekomme!