
Imponér middagsgjestene med skinke-innbakt torsk
«God morgen»-Wenche gir deg oppskriften som vil imponere gjestene rundt bordet.
Hva er vel hyggeligere enn å samle familie og venner rundt bordet i jula.
Her serverer Wenche Andersen deg oppskriften på en sikker suksess rundt middagsbordet.
Skinke-innbakt torsk med grønne linser og saus
Ingredienser:
Ca 800 g , 4-6 biter beinfri torskefilet (ev frossen)
½ ts salt
4-6 skiver spekeskinke, ikke for salt
grovmalt pepper
olje og smør til steking
Balsamicosaus
¾ dl balsamicoeddik
¾ dl hvitvin
175 g usaltet mykt smør
salt, pepper
frisk estragon
Kokte grønne linser
Ca 2 ½ dl grønne linser, puy linser
1 ss smør
1- 2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 gulrot
1 skive sellerirot
ca 4 dl vann + 2 grønnsak/hønsebuljongterninger
salt, pepper
1-2 ss smør ( kan sløyes)
Blomkål og sellerirot pure
1 blomkål
2 skiver sellerirot
vann + salt til koking
1-2 ss smør
ca 1 dl fløte n eller melk
salt, pepper , revet muskatnøtt
Forberedelser
Frossen fisk tines i kjøleskapet , legg på litt kjøkkenpapir.
Dryss torskefileten med litt salt .
Tilberedning
Begynn med balsamicosaus
Kok inn balsamicoeddik og vin til det gjenstår ca 4 spiseskjeer . Legg gjerne i et par kvister med frisk estragon. Kok på svak varme uten lokk. Dette kan gjøres i god tid før servering.
NB! pass på så det ikke brenner seg/ koker for mye inn.
Rett før servering :
Varm opp den innkokte balsamico massen.
Pisk inn mykt smør i terninger, litt av gangen. Sausen må ikke koke, da vil den sprekke
Linser
Skyll linsene godt under rennende vann. Finhakk sjalottløk , hvitløk, gulrot og sellerirot og surr myk i smør. Tilsett linsene , vann og buljongterning, kok opp og la småkoke i 20-30 min. Smak til med salt, pepper , og ev 1-2 ss smør.
Blomkål og selleritpure
Del blomkål i buketter og selleri i terninger og kok møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet, tilsett fløte eller melk og mos med en stavmikser.
Smak til med smør, salt og pepper og ev revet muskatnøtt
Skinkeinnbakt torsk
Skyll av salte og tørkt. Del fisken i 4-6 stykker og krydre med pepper. Pakk fiskestykkene inn i spekeskinke . Varm olje i en stekepanne tilsett smør og stek fisken ved middels varme i 2-3 min på hver side. Legg gjerne en kvist frisk timian og 1-2 skiver sitron i panne og øs stekefettet over fisken under stekingen. 4- 5 min.
Vel bekomme!