Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Imponér middagsgjestene med skinke-innbakt torsk

«God morgen»-Wenche gir deg oppskriften som vil imponere gjestene rundt bordet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva er vel hyggeligere enn å samle familie og venner rundt bordet i jula.

Her serverer Wenche Andersen deg oppskriften på en sikker suksess rundt middagsbordet.

Skinke-innbakt torsk med grønne linser og saus

Ingredienser:

 Ca 800 g , 4-6 biter beinfri torskefilet  (ev frossen) 

½ ts  salt

4-6  skiver spekeskinke, ikke for salt 

grovmalt pepper

olje og smør til steking 

Balsamicosaus

¾ dl balsamicoeddik

¾ dl hvitvin

175 g usaltet mykt smør

salt, pepper

frisk estragon

Kokte grønne linser

Ca 2 ½ dl grønne linser, puy linser

1 ss smør

1- 2 sjalottløk

1 fedd hvitløk

1  gulrot

1 skive sellerirot 

ca 4 dl vann +  2 grønnsak/hønsebuljongterninger

salt, pepper

1-2 ss smør ( kan sløyes)

Blomkål og sellerirot pure

1 blomkål

2 skiver  sellerirot 

vann + salt  til koking

1-2  ss smør

ca 1 dl fløte n eller melk

salt, pepper , revet muskatnøtt  

Forberedelser

Frossen fisk tines i kjøleskapet , legg på litt kjøkkenpapir.

Dryss torskefileten med litt  salt . 

Tilberedning

Begynn med  balsamicosaus

Kok inn balsamicoeddik og vin til det gjenstår  ca 4  spiseskjeer . Legg gjerne i et par  kvister med frisk estragon. Kok på svak varme uten lokk. Dette kan gjøres i god  tid  før  servering.   

NB! pass på så det ikke  brenner seg/ koker  for mye inn.

Rett  før servering : 

Varm opp  den innkokte   balsamico massen.

Pisk inn mykt smør i terninger, litt av gangen. Sausen må ikke koke, da vil den sprekke

Linser

Skyll linsene  godt under rennende vann. Finhakk sjalottløk , hvitløk, gulrot og sellerirot og surr myk i smør. Tilsett  linsene , vann og buljongterning, kok opp og la  småkoke i 20-30 min. Smak til med salt, pepper , og ev 1-2 ss smør.

Blomkål og selleritpure

Del  blomkål i buketter og  selleri i terninger og kok møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet,  tilsett  fløte eller melk og mos med en stavmikser.

Smak til med  smør, salt og pepper og  ev  revet muskatnøtt 

Skinkeinnbakt torsk 

Skyll av  salte og tørkt. Del  fisken i  4-6   stykker   og  krydre med  pepper. Pakk  fiskestykkene inn i  spekeskinke . Varm olje i en stekepanne tilsett   smør og stek  fisken ved middels varme    i 2-3 min på hver side. Legg  gjerne  en kvist  frisk timian  og  1-2 skiver sitron i panne og  øs stekefettet  over  fisken under  stekingen.   4- 5  min.

Vel bekomme!