SLO TOPPKOKKENE: 33 år gamle Geir Skeie stakk av med seieren i «Kokkenes kamp».
SLO TOPPKOKKENE: 33 år gamle Geir Skeie stakk av med seieren i «Kokkenes kamp».

Geir Skeie vant «Kokkenes kamp»

– Jeg er alltid med for å vinne!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele sesongen har ti toppkokker knivet om seieren i «Kokkenes kamp». I finalen lørdag kveld ble det til slutt Geir Skeie (33) som stakk av med den gjeve førsteplassen etter å ha slått Tom Victor Gausdal (37) i tre sausdueller.

– Jeg er alltid med i en konkurranse for å vinne, forteller en strålende fornøyd Skeie til tv2.no.

– Det var veldig gøy å vinne, selvølgelig. Det var gøy at det var mot Tom Victor, som jeg ser på som den mest komplette kokken i Norge, fortsetter 33-åringen.

 Seiret i Bocuse d'Or

«Kokkenes kamp» er definitivt ikke første gang Skeie trekker ut kjøkkenknivene for å konkurrere. I både 2008 og 2009 stakk han av med de gjeve seirene i Bocuse d'Or Europa. Han kunne også smykke seg med tittelen årets kokk i 2003, etter å ha vunnet NM i kokkekunst.

– Jeg tror det hjalp veldig at jeg liker å konkurrere, sier den talentfulle kokken om seieren.

– Jeg synes det er gøy å holde fokus selv om jeg blir sliten eller stressa, og så har jeg vært med i en del konkruranser og lært hvordan jeg kan holde hodet kaldt i stressede situasjoner, utdyper han.

 – Vondt i magen før konkurransene

Men til tross for lang konkurranseerfaring: «Kokkenes kamp» var en utfordring. Ifølge Skeie var det verste å ikke vite hva som stod på konkurranseplanen.

– Det mest utfordrende var at jeg foran hver eneste konkurranse var gira og hadde vondt i magen mens jeg ventet på hva som skulle være oppgaven. Den usikkerheten var kanskje det verste, at man aldri visste hva slags konkurranse som kom. Når jeg har konkurrert tidligere, har jeg kunnet forberede meg fordi jeg har visst hva det skulle handle om. Men her visste man aldri hva som lå på benken når man kom inn. Det var kanskje den største påkjenningen, innrømmer kokken, som driver restauranten Brygga 11 i Sandefjord.

– Hva synes du var den verste utfordringen i programmet?

– Det var nok de fysiske oppgavene. Som tournering av poteter og den første konkurransen med filetering av makrell. Det var så mange fisk og repetering av en operasjon veldig mange ganger.

Satte pris på å bli kjent med kokkene

Heldigvis var det ikke bare harde matoppgaver som stod på programmet under innspillingen. Skeie forteller at det, med unntak av makrellfiletering og potetskrelling, ble en svært god opplevelse.

– Vi hadde det veldig gøy! Det var en fantastisk flott plass vi var på. Vi hadde det veldig fint hele tiden, og vi hadde mange kjekke, fine middager sammen med alle kokkene og ble enda bedre kjent, sier den fornøyde vinneren.

Se en julespesial av «Kokkenes kamp»  2. juledag på TV 2.

Se også «Matskolen» - hjemmelaget bearnaisesaus:

Se også «Matskolen» - slik steker du perfekt biff:

Se også «Matskolen» - deilig rødvinssaus:

Se også «Matskolen» - ravioli fra bunnen av: