Slik skal Riises Fulham slå Manchester City

Nordmannen synes det er merkelig at de lyseblå har slitt på bortebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League fra lørdag klokken 13.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Bergen/Oslo/London (TV 2 Sporten:)
John Arne Riise er tilbake i Fulham-varmen, og har de siste ukene vært en sentral del av laget under den nye manageren Rene Meulensteen. 

Lørdag skal nordmannen og hans lagkamerater opp mot Manchester City, som kommer til Craven Cottage med en rekke av fem ubeseirede kamper bak seg.

– De har nok vært det beste laget offensivt denne sesongen, og kanskje det beste laget i hele Premier League. Vi vet at vi ikke er favoritter i denne kampen, men vi går inn i hver uke med mål om å vinne. Det er ingenting annet som teller, sier Riise til TV 2.

Har du Riise på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Ser håpet i Citys borteform
– Skal vi vinne må vi være topp konsentrerte, jobbe hardt, ha topp innsats og alt må stemme. Vi må også ha litt flaks. Målet er å gå av banen etter 90 minutter og vite at vi har gitt alt, sier Fulham-backen.

John Arne Riise
Craven Cottage er liten og intim. Jeg tror folk vet hvor tøft det er å komme hit.

Til tross for at de lyseblå er inne i en god periode står de allikevel kun med to borteseirer av åtte mulige, og har avgitt poeng i tre av de siste fire borte. Det gir håp for 19.plasserte Fulham.

NY SVEIS, NY FORM: John Arne Riise er tilbake i Fulham-laget.
NY SVEIS, NY FORM: John Arne Riise er tilbake i Fulham-laget.

– Det er merkelig at de har slitt på bortebane. For vår del har vi Craven Cottage som er liten og intim. Jeg tror folk vet hvor tøft det er å komme hit. Vi kommer helt garantert til å gi alt og forsøke å sette press på dem. De vil nok ha ballen mer enn oss, men det skal ikke stå på innsatsen, sier Riise.

Overfor engelsk media utdyper Riise hvordan Fulham skal stoppe Manuel Pellegrinis lag.

– Vi må være kompakte, stå tett sammen og jobbe ekstremt hardt. Det gjelder ikke bare de fire bak, men også spissene og midtbanen. For meg personlig tenker jeg alltid slik at når jeg møter en god ving vil jeg forsøke å tvinge ham til å gå bakover i banen. Hvis jeg løper mer enn han, blir han også sliten, sier han.

En spiller han dog slipper å møte er Sergio Agüero. Argentineren er ute med skade.

– Han har vært den kanskje beste spilleren denne sesongen. Vi ønsker ikke at noen skal bli skadet, sånn er vi ikke som mennesker, men alle lag vil savne en sånn spiller. Samtidig gir det andre sjansen. Uansett hvem som kommer inn, vil det være en klassespiller, sier Riise.

Den første av fire kamper på kort tid
Kampen mot City er den første av fire kamper på ti dager for Fulham, som også skal opp mot Norwich og Hull borte og West Ham hjemme innen 1.nyttårsdag.

– Vi er et lag med litt eldre spillere, men hvis man ser på statistikken fra de tre siste kampene har vi løpt mer enn Tottenham, Aston Villa og Everton. Vi har eldre spillere enn de fleste lagene, men er samtidig en rutinert gjeng som vet hva som må til. Jeg tror vi kommer til å gjøre en del bytter på laget i jula. Det er også helt normalt. Og jeg har ikke noe imot å sitte på benken en kamp eller to, forklarer nordmannen overfor TV 2.

Følg Fulham-Manchester City i FotballXtra England lørdag klokken 16.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Se hva Riise sier om et potensielt landslagscomeback i videovinduet til høyre.

Hvordan tror du Riise og Fulham klarer seg? Ta diskusjonen her!