SIGNERTE: Torgeir Børven blir Twente-spiller. Foto: FC Twente.
SIGNERTE: Torgeir Børven blir Twente-spiller. Foto: FC Twente.

Børven presentert som Twente-spiller

– Jeg ser frem til å prøve meg her, sier den tidligere Vålerenga-spissen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Børvens erstatter, islandske Vidar Örn Kjartansson, ble signert på Valle fredag formiddag, og senere samme dag kom bekreftelsen på at Hardanger-gutten på er Twente-spiller etter at han signerte en kontrakt på 4,5 år.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha signert for Twente. Det er en stor klubb i en god liga og jeg ser frem til å prøve meg her, sier Børven til TV 2.

Spissen var i Nederland forrige helg og fulgte blant annet sine nye lagkameraters hjemmekamp mot Go Ahead Eagles. I forbindelse med oppholdet skal Børven ha signert alle papirer sammen med agent Kent Karlsen. Den medisinske sjekken ble gjennomført på spissens første besøk i Twente.

Bekreftet i kveld
Overgangen ble likevel ikke bekreftet før i kveld i forbindelse med Twentes kamp mot RKC Waalwijk. Den nederlandske storklubben henger med i toppen og kjemper først og fremst med Vitesse, Ajax og Feyenoord om medaljene.

– Målet mitt er at jeg over tid skal utvikle meg nok til å få regelmessig med spilletid, sier Børven.

Han hadde tre år igjen av kontrakten med Vålerenga, men Oslo-klubben har vært samarbeidsvillige i overgangssaken da klubben trenger penger og kutter 20 millioner i budsjettet for kommende sesong.

Var Danmark-aktuell
Etter det TV 2 erfarer vil Vålerenga totalt kunne tjene mellom fem og seks millioner kroner på salget av 22-åringen som for få uker siden også var aktuell for danske FC Nordsjælland.

– Jeg trivdes veldig godt i lag med alle i og rundt laget, og det er en gjeng jeg kommer  til å savne. At jeg kan ta et nytt steg i karrieren og samtidig gi VIF en hjelpende hånd gjorde det enklere for meg å ta valget, sier han.

TIL NEDERLAND: Torgeir Børven fortsetter karrieren i nederlandske Twente.
TIL NEDERLAND: Torgeir Børven fortsetter karrieren i nederlandske Twente.