MENER JOBBEN PASSER: Trevor Morley tror WBA kan være akkurat det Ole Gunnar Solskjær trenger. Foto: Scanpix/TV 2/Photoshop
MENER JOBBEN PASSER: Trevor Morley tror WBA kan være akkurat det Ole Gunnar Solskjær trenger. Foto: Scanpix/TV 2/Photoshop

– Det er en fin førstejobb for Solskjær i Premier League

TV 2s ekspert mener WBA passer godt for Ole Gunnar Solskjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League fra lørdag klokken 13.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Ole Gunnar Solskjær er ett av de heteste navnene på managermarkedet, og hver gang det oppstår en ledig jobb i Premier League er nordmannens kandidatur tidlig nevnt i media.

Det skjedde nylig Martin Jol mistet jobben i Fulham, og det har skjedd igjen nå som West Bromwich Albion står uten sjef i kjølvannet av sparkingen av Steve Clarke.

En av de engelske tabloidavisene slo sågar opp Solskjærs Premier League-retur på sin sportsforside fredag, og mente å vite at «Ole bags the WBA job».

Senere fredag kom også lokalavisen Romsdals Budstikke på banen og meldte at Solskjær har gitt Molde-ledelsen beskjed om at han ønsker å snakke med den engelse klubben.

Les også: Solskjær ønsker å snakke med WBA
Les også: Engelsk avis: – Solskjær skal i møter med Premier League-klubb

Har du WBA-spillere på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

TV 2-ekspert er positiv til WBA
TV 2 Sportens Premier League-ekspert Trevor Morley mener det kan være riktig tid for den tidligere Manchester United-spilleren å returnere til engelsk fotballs øverste nivå.

– Solskjær må gjøre det riktige valget. Det har vært snakk om at han skal til Premier League lenge. Det er mye potensiale i ham, han gikk nesten til Aston Villa, men nå ser det ut til at det er tid for ham å flytte på seg. Han trenger ikke pengene, men han gjør det for seg selv, sier Morley i studio på TV 2 Sportskanalen fredag.

Den tidligere West Ham- og Manchester City-spissen mener nettopp WBA er en fin klubb for Molde-treneren å starte sitt liv i engelsk fotball på managernivå.

Trevor Morley
Han er høyt aktet i England. Det ser ut til at det er tid for ham å flytte på seg

– Det er en stabil klubb. Enhver manager vil se på den klubben og tenke at det er potensiale. De kan havne midt på tabellen og gjøre det godt i cupene. Det er en fin førstejobb for Solskjær i Premier League.

– Bare se på alt han har gjort. Han har en slags «Midas touch». Han er høyt aktet i England. Hvis han hadde blitt værende i Manchester United ville han kanskje vært assistent der nå, sier TV 2s Premier League-ekspert.

Claus Lundekvam er enig med sin kollega i at det kan være noe i ryktene denne gangen.

– Jeg er ikke i tvil om at Ole Gunnar har en plan og at han drømmer om å returnere til England en dag som manager. Jeg tror West Bromwich er et mye bedre alternativ enn mange av de andre som har kommet opp, sier han.

Også linket til Cardiff
Samtidig er Solskjær også et av navnene som settes i forbindelse med den potensielt ledige jobben i Cardiff. Manager Malky Mackay har over lang tid vært i diskusjoner med eier Vincent Tan, og da han ikke møtte opp på pressekonferansen forut for helgens kamp mot Liverpool skjøt ryktene om en ny manageravgang fart på det engelske øyriket.

Morley tror ikke at Cardiff-jobben er like forlokkende for ambisiøse Solskjær.

– Han vil bli en suksessfull manager, og jeg kan ikke se at han gjør det under Vincent Tan. Det er en gal situasjon i Cardiff nå. Manageren har gjort en god jobb. Eieren har allerede endret fargene i klubben. Nå skal han ha fortalt manageren at han må trekke seg, eller få sparken, sier TV 2s ekspert.

KAN MØTES IGJEN: Ole Gunnar Solskjær feirer scoring mot West Bromwich på Old Trafford i august 2002. Foto: AP Photo/Alastair Grant
KAN MØTES IGJEN: Ole Gunnar Solskjær feirer scoring mot West Bromwich på Old Trafford i august 2002. Foto: AP Photo/Alastair Grant

Mackay har foreløpig ikke trukket seg, og Morley mener Cardiff-eier Tan har en manglende forståelse for markedet han opererer i.

– Han er åpenbart en forretningsmann. Han forstår ikke realitetene i fotball. Han ser at Hull har brukt mindre penger og at de gjør det bedre enn hans klubb, men det er en rar situasjon. Hvis Mackay får sparken, hvem skal da ta over?

Hva tror du om Solskjærs kandidatur til WBA-jobben? Er det riktig sted for ham å begynne? Ta diskusjonen!