Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Berg presentert som Legia Warszawa-trener

– Vi ønsker å bli en klubb å regne med i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble det klart at Henning Berg er den polske storklubben Legia Warszawas nye trener.

Nordmannen starter i sin nye jobb første januar, og ble presentert på en pressekonferanse fredag.

– Jeg ser virkelig frem til å komme til denne klubben. Jeg er blitt meget imponert av alle samtalene jeg har hatt med klubbtoppene, med tanke på planene og visjonen de har for denne klubben, sa Henning Berg på pressekonferansen.

– En stor klubb som Legia Warszawa burde alltid se etter å vinne serien, og å gjøre det bra i Europa. For å gjøre det må vi se til at det vi gjør hver dag er av den høyeste kvalitet.


Mange har spurt seg om det vil tilslutte seg flere nordmenn i trenerapparatet.

PRESENTERT: Henning Berg på pressekonferansen, med Legias klubbpresident på sin høyre side. FOTO: Thor Benjamin Brekken/TV 2.
PRESENTERT: Henning Berg på pressekonferansen, med Legias klubbpresident på sin høyre side. FOTO: Thor Benjamin Brekken/TV 2.

Berg la ikke skjul på at han ønsker å ta med seg noen av sine egne folk, men at han vil snakke med de som allerede er i klubben.

– Det er naturlig for en som kommer inn i klubben å sørge for at deres tenking og filosofi blir implementert i klubben, men på samme tid er det viktig for klubben å ha kontinuitet i måten klubben drives på. De som kjenner spillerne kan være i en posisjon til å hjelpe spillerne.

Vil markere seg på kontinentet

Legia.com har imidlertid fått et intervju med den nye sjefen. Der gir han blant annet uttrykk for sine ambisjoner i sin nye jobb.

– Vi har en veldig god utgangsposisjon for resten av sesongen, sier Berg om klubben som leder den polske serien med fem poeng.

– Jeg har stor respekt for det arbeidet som har blitt gjort så langt, det er et godt grunnlag for den videre utviklingen av Legia. Vi ønsker å bli en klubb å regne med i Europa.

Derfor tok han jobben

Nordmannen er gitt en 2,5-årskontrakt med den regjerende serie- og cupmesteren.

Berg har vært arbeidsledig siden han fikk sparken etter bare 57 dager som Blackburn-manager forrige desember.

Hans nye jobb kom likevel overraskende på mange, i intervjuet med Legia Warszawas hjemmesider forklarer han hvorfor han sa ja til jobben.

– Legia er en klubb med store tradisjoner og en flott historie. En viktig faktor som overbeviste meg til å ta en jobb i Warszawa var møtet med klubben og deres visjon av klubben falt sammen med min egen.

Vil kopiere Barcelona og Manchester United

Særlig vil utviklingen av egne talenter stå sentralt.

– Jeg mener at å få frem spillere fra egne rekker må vøre en av de viktigste ambisjonene til enhver fotballklubb. Manchester United og Barcelona har bygget sin maktperiode på denne filosofien. Jeg håper det kan bli slik i Legia også.

Da klubben presenterte 44-åringen som sin nye trener la de også frem intervjuer med både Ole Gunnar Solskjær og Sir Alex Ferguson om deres tidligere lagkamerat og spiller.

 Begge to omtalte den tidligere midstopperen i svært rosende ordelag.

– Det er veldig hyggelig å høre varme ord fra folk som dem. Dette er mennesker jeg har jobbet med i mange år, og vi har kjent hverandre lenge.

Berg lover også å lære polsk, og å spille en offensiv og hurtig fotball. 

Det er løfte han må innfri raskt. Klubbens fans og styre er storkrevende og forventer resultater - raskt.