Zuccarello: – Vi vinner ikke OL selv om jeg er med akkurat

– Gir alltid 100 prosent med flagget på brystet, sier Oslo-gutten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York (TV 2): Hele 15 potensielle OL-splllere er ikke med i troppen til treningskampene mot Sveits og Hviterussland i helga.

Syv av dem er skadet, noe som betyr at Zuccarello blir en nøkkelspiller i hans første mesterskap siden VM i 2010. Det er 26-åringen klar for.

– Ja, man gir jo alltid 100 prosent når man har flagget på brystet. Jeg gleder meg veldig, og er sikker på at alle som drar til OL er klare for å steppe opp. Jeg skal gjøre mitt beste, selv om jeg ikke tror vi vinner OL selv om jeg er med akkurat, smiler 26-åringen.

Savner landslaget
Skader hindret Oslo-gutten å være med i VM både i 2011 og 2012, mens Rangers-spill stoppet Zuccarellos deltakelse i mesterskapet i Stockholm i vår. Underveis i VM kom det frem at han ikke fikk spille mer for Norge før han sa opp avtalen med spillselskapet Unibet.

Den har Zuccarello foreløpig lagt bak seg, og innrømmet at han savner å være en del av landslaget.

– Du savner jo gutta og samholdet i gruppa, så det blir gøy å være med igjen, understreker Zuccarello.

Samtidig bekymrer han seg ikke for mye over presset som kan bli lagt på hans skuldre dersom flere av de skadde spillerne ikke skulle komme i form igjen før det braker løs i Russland i februar.

SAVNER LANDSLAGET: Mats Zuccarello Aasen. Her fra en kamp mot Sveits i mars. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix
SAVNER LANDSLAGET: Mats Zuccarello Aasen. Her fra en kamp mot Sveits i mars. Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

– Vi får bare håpe at de blir friske igjen. Jeg skal gjør det som trengs, men for at vi skal komme langt trenger vi at hele laget spiller sammen. Det hjelper ikke å overlate det til en spiller, mente han.

– Etter den suksessrike høsten du har hatt i New York, føler du deg i bedre form enn noen gang?

– Jeg føler meg veldig bra nå, og gleder meg til å bidra. Jeg er klar for å kjempe, understreket Zuccarello.

– En av våre beste spillere
I NHL har Zuccarello hatt en veldig produktiv høst med syv mål og 16 assists. Det gir hele 23 målpoeng, og kun Brad Richards har flere poeng enn nordmannen denne sesongen.

Det gjør at nordmannen endelig begynner å føle seg husvarm i New York Rangers.

– Jeg mener fortsatt at jeg har mer inne, men man føler seg jo som en del av laget. Det gjør man, og det er deilig, understreker 26-åringen.

Trener Alain Vigneault mener Zuccarello har stått frem som en av lagets viktigste spillere etter den tøffe starten på sesongen som endte opp med at han ble vraket til en kamp i oktober.

– Han har tatt et veldig stort steg, og etter at han ble vraket har han vært en av våre mest produktive spillere. Han har virkelig stått frem i situasjoner der vi trenger han, og han har vært en av våre beste spillere så langt denne sesongen, sier Vigneault til TV 2.

Også lagkamerat Carl Hagelin er imponert over hvordan Zucca har snudd den dårlige starten på sesongen.

– Han har vært veldig bra i høst. Han skaper mye offensivt, og en en styrke for oss, forteller svensken.

Spiste brødskiver alene på julaften
Før OL er det jul i New York, og Zuccarello og Rangers spiller natt til lørdag mot naborivalen New York Islanders hjemme i Madison Square Garden.

Det blir deres syvende strake hjemmekamp, der fem så langt har endt med tap. Han får likevel tre dager juleferie, og håper på en opptur fra fjorårets julaften.

– Det blir ok å feire her. Litt forskjell fra i fjor da jeg satt og spiste brødskiver alene. Nå får jeg familien ned, også håper jeg de har med seg litt godis fra Norge. Jeg er veldig glad i julemat, så det er det jeg savner mest med norsk jul, sier Zuccarello - Ingen stor kokk og ingen stor julegaveshopper.

– Jeg spiller jo kamp annenhver dag, og trener hver dag, så jeg rekker ikke så mye annet.

– Julestemningen min er jo å sitte å lade opp til kamp. Så jeg får gi noen konvolutter med penger i gave. Det er greit det er det ikke, spør han med et glis.