STØTTE: Den britiske islamistlederen Omar Bakri Muhammed sier han er stolt av mannen som drepte soldaten Lee Rigby med en kjøttøks. Foto: Reuters/NTB
STØTTE: Den britiske islamistlederen Omar Bakri Muhammed sier han er stolt av mannen som drepte soldaten Lee Rigby med en kjøttøks. Foto: Reuters/NTB

Islamist: – Hadde blitt glad om sønnen min gjorde det samme

Islamistlederen Omar Bakri Muhammed hyller mannen som drepte den engelske soldaten Lee Rigby (25).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hatpredikanten og islamistlederen Omar Bakri Muhammed hyller Michael Adebolajo og Michael Adebowale, som torsdag ble kjent skyldige for drapet på 25 år gamle Lee Rigby i London i mai. 

Ifølge den britiske avisen Daily Mail forteller islamistlederen, som går under navnet Bakri, at han hadde blitt «glad» dersom sønnen hans hadde utført et liknende drap. 

I et intervju med TV-kanalen Channel 4 News, sitter Bakri med sønnen på fanget og fortalte at han ikke følte noe sympati for den britiske soldaten som brutalt ble drept på åpen gate i London i mai. 

– Jeg har en sønn, og hvis han gjorde hva Michael gjorde hadde jeg hadde blitt stolt, sier Bakri under intervjuet, og refererer til Michael Adebolajo som har blitt skolert av Bakri.

Bakri måtte dra fra Storbritannia i frykt for å bli arrestert der av britiske myndigheter, og bor nå i Tripoli i Libanon hvor TV 2 tidligere har vært og intervjuet ham.

Fra sitt tilholdssted holder han kontakt med sine trosfeller og elever i Europa og resten av verden via Internett.

Afghanistan-veteranen Rigby ble begravet i juli i Manchester. Tusenvis møtte fram for å vise sin støtte og respekt, hvor også Rigbys to år gamle sønn fulgte sin far i graven.