MILLIARDMASKIN: Filmregissør og manusforfatter Tommy Wirkola er igjen Hollywood-aktuell.
MILLIARDMASKIN: Filmregissør og manusforfatter Tommy Wirkola er igjen Hollywood-aktuell.

Tommy Wirkola lager ny Hollywood-film

Har allerede skrevet manuset til «Hansel & Gretel». 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tommy Wirkola (34) er om dagen kinoaktuell med «Kill Buljo 2», men selv er filmskaperen godt i gang med neste prosjekt. Nå bekrefter han til nordlys.no at han skal lage oppfølgeren til «Hansel & Gretel». Til avisen forteller han at han er godt i gang med manus, og har kun finpussen igjen. 

Stort budsjett

Den første «Hansel & Gretel»-filmen hadde et av de høyeste filmbudsjettene noen gang med en nordmann i registolen. Med et budsjett på 60 millioner dollar (1,4 milliarder) satte det Wirkola i en god posisjon i Hollywood.

Wirkola planlegger å bruke de samme skuespillerne i oppfølgeren, og kjenner allerede presset.

– Når man gjør filmer og etterarbeid er man så fokusert at man ikke tenker på stort annet. Men når det nærmer seg premiere er det veldig nervepirrende, sier han til avisen. 

Første film slaktet

Den første «Hansel & Gretel»-filmen ble slaktet av kritikerne, men elsket av publikum. Da tok Wirkola kritikken med knusende ro og ba folk ta filmen for det den er. 

– Når du snakker med en person som har laget «Kill Buljo» og «Rød snø» så jeg er ikke akkurat vant til å lese blendende anmeldelser. Det handler om hva folk liker, og heldigvis så ser det ut som om folk liker det. Anmelderne er ikke i målgruppen vår, sa Wirkola til TV2.no.