Ingen lovnader om Sotsji-billett til veteranduo

– Her finnes ingen klippekort, sier landslagssjef Roy Johansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arosa, Sveits (TV 2): En blanding av skader og spillere opptatt med klubblaget har gjort oppkjøringen til samlingen i Sveits utfordrende for landslagssjef Roy Johansen.

Det positive er at han får sjansen til å kikke nærmere på de som vaker i vannskorpa under de aller beste.

Tilbake i varmen
Blant de som er inne etter å ha blitt vraket til treningskampene mot Danmark i november er Lørenskogs Lars Erik Spets og Vålerengas Morten Ask. Begge hadde sesonginnledninger i Get-ligaen under pari.

– Det er ikke noe jeg tenkte på det, jeg fortsatte å gjøre det jeg gjør - at det ikke hadde løsna i de ti første kampene er det ikke så mye å få gjort noe med.

– Jeg har vært med mange ganger før og har erfaring så det skal ikke stå på det, sier Ask til TV 2 på rusletur i den sveitsiske alpelandsbyen.

TILBAKE I VARMEN: Lars Erik Spets og Morten Ask (t.h.) er tilbake i landslagsvarmen. Foto: TV 2.
TILBAKE I VARMEN: Lars Erik Spets og Morten Ask (t.h.) er tilbake i landslagsvarmen. Foto: TV 2.

33-åringen har deltatt i ti VM siden debuten i 2001, og har vært med på hele reisen fra B-VM til kvartfinalene i 2011 og 2012 under Roy Johansens ledelse.

Men OL i Vancouver måtte han se hjemmefra etter å ha pådratt seg en alvorlig skulderskade i en oppkjøringskamp til mesterskapet. Det var surt for Oslo-gutten, som gjerne vil ha en plass i neste års tropp.

– Såklart, men det er vanskelig å vite, det må nesten Roy svare på. Vi får vente å se, det er ikke så lenge igjen til uttaket (utsatt til 7. januar grunnet skadesituasjonen, red.anm).

– "Utlendingene" er gode
Spets var med i 2010, men var i likhet med Ask vraket til samlingen til kampene mot Danmark i november.

– Det er mange som spiller i gode, utenlandske ligaer og spesielt på forwardsiden er det mange bra spillere -så det er kamp om plassene, mener Spets.

Landslagssjefen lover ingen av veteranene Sotsji-billett.

INGEN KLIPPEKORT: Landslagssjef Roy Johansen lover ikke Ask og Spets Sotsji-billett. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
INGEN KLIPPEKORT: Landslagssjef Roy Johansen lover ikke Ask og Spets Sotsji-billett. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– De har en god mulighet, vært med lenge, men det er ikke slik at du kommer med fordi du har vært med på mye, forklarer Johansen.

– Det skal være mulig for nye spillere å vise seg fram, og vi må unngå en klippekortkultur på landslaget.

Drømmer om semifinale
Om det skulle bli OL-spill har duoen forhåpninger om at Norge kan strekke seg enda lenger enn kvartfinalene i VM -11 og -12.

– Vi ligger vel der vi har gjort de siste åra, det er små marginer som skiller om det blir kvartfinale eller ikke, eller semifinale for den saks skyld, mener Vålerenga-løperen.

– Østerrike har vi vært bedre enn og er de vi skal slå, sier Spets.

– Men vi har vist at vi kan ta poeng mot de store også. Det gjelder å ikke ha respekt selv om de andre landene kommer med toppa mannskap, skyter Ask inn - og tenker på møtene med Canada og Finland.

Tøft mot raske sveitsere
Først venter Sveits fredag og Hviterussland lørdag.

– De var jo i finalen i sist VM og stiller med et bra lag nå, så blir tøft det, tror Spets om vertsnasjonen.

 

– Det er viktig å få spilt bra og få en god følelse etter det VMet i fjor som ikke var så bra som vi hadde håpa. Å gjøre det bra mot god motstand, konkluderer Ask.