Ulrik Wilbek.     AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Ulrik Wilbek. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO

Håndballegende: - En sensasjon at Norge er ute

Ulrik Wilbek er veldig overrasket over at Norge ikke gikk til semifinale i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beograd (TV 2):

Ulrik Wilbek er langt på vei Mr. Håndball i Danmark.

Han var mannen bak kvinnelandslagets opptur på 1990-tallet, og da han overtok herrelandslaget, så førte han også dem opp i verdenstoppen.

Ikke medalje siden 2004
Nå er han ansatt som sportssjef i Det danske håndballforbundet, men overordnet ansvar for alle landslag og er til stede i Serbia og følger kvinnelandslaget som nå har sjansen til å ta sin første medalje siden 2004.

Landslagstrener Jan Pytlick har gull i både OL og EM, men i VM har han ikke noen medalje.

- Det er klart at vi er fornøyd. Nå har vi ikke fått medaljer på damesiden på en del år, og nå håper vi at vi skal være der denne gangen. Jan har aldri vunnet medalje i VM, sier Wilbek til TV 2.

- En sensasjon
At Danmark er i semifinale overrasker ikke håndballegenden, men at semifinalene skulle bestå av Brasil, Serbia og Polen i tillegg til danskene, overrasker ham mer.

- Jeg er veldig overrasket. Polen er en kjempesensasjon. Og det er også en sensasjon at Norge ikke er der, synes jeg, sier han.

Playmaker Jane Schumacher trodde heller ikke sine egne øyne da Norge røk ut i kvartfinalen.

- Jeg så det ikke komme at Norge ikke skulle være i en semifinale. Det er helt vanvittig. Men Serbia har et virkelig godt lag og de har publikum med seg. Jeg har ikke sett kampen, men det er helt vilt at Norge ikke er i en semifinale, sier hun, og får støtte av linjespiller Susan Thorsgaard.

Vil til finale
- Jeg var veldig overrasket. Jeg synes Norge har et klasselag. Det er vel første gang på åtte år at man ikke får medalje. De har vært med i medaljekampen i så mange år. Jeg visste det ville bli tøft når de skulle møte Serbia, men innerst inne trodde jeg at Norge ville ta dem, innrømmer Thorsgaard.

Nå håper danskene på revansje mot Brasil, som de tapte for i gruppespillet. Og så går de for gull.

- Nå har vi Brasil og vil ha revansje. Så jeg håper vi fortsetter og tar finalen, smiler Thorsgaard.