AVLYTTET: Prins William og hertuginne Kate var blant de som ble avlyttet av den nå nedlagte avisen News of the World. Foto: Scanpix
AVLYTTET: Prins William og hertuginne Kate var blant de som ble avlyttet av den nå nedlagte avisen News of the World. Foto: Scanpix

Hertuginne Kates telefon hacket av skandaleavis

Innhold på Kates telefon funnet hos avisens redaktør. Dette kom fram i retten torsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Telefonene til prins Williams kone Kate og prins Harry ble hacket av folk som jobbet for Rupert Mudochs News of the World, melder BBC.

Dette kom fram i retten i London torsdag. 

Siste utgave av avisen utkom 10. juli 2011 etter avsløring om telefonavlytting.

Ble nesten skutt

Beskjeder sendt fra prins William til hertuginne Kate skal ha vært funnet hos avisens redaktør.

Aktor Adrew Edis skal ha fortalt i domstolen at opptak av meldinger sendt fra William til Kate, deriblant en melding hvor han skrev «babyskins», ble oppdaget hjemme hos avisens royale redaktør i 2006.

Videre skal avisen ha sittet på opptak av Williams følgende melding til Kate: «Hei baby, det er meg», en beskjed som detaljert forklarte hvordan han nesten hadde blitt skutt da han var under offisersutdanning i Sandhurst.

Skytingen med løsskudd ble kjent i London i dag da beskjeden ble avspilt i rettssaken mot tidligere ansatte i News of the World. 

Avlyttet flere meldinger

I en annen melding sier prinsen at han skal ut på jakt med hunder og inviterer kjæresten til å bli med.

For første gang blir det kjent at journalistene i avisen hacket telefonen til Kate Middleton. De hadde også tilgang til telefonsvareren til prins William og prins Harry, ifølge den britiske kringkasteren.

Åtte personer tiltalt

Åtte personer er tiltalt i telefonavlyttingsskandalen rundt den nå nedlagte tabloidavisen.

Rettssaken pågår fortsatt.

Stormen rundt nå nedlagte News of the World toppet seg i  2011, etter flere år med rykter om ulovlige arbeidsmetoder, sjekkheftejournalistikk og yrkesetikk i grenseland.

Avisen var landets mest leste avis, men ble nedlagt med øyeblikkelig virkning da det viste seg at den drepte tenåringen Milly Dowler var blant dem som hadde fått sin mobilsvar avlyttet av avisen.

News of the Worlds tidligere redaktører Rebekah Brooks og Andy Coulson står tiltalt i saken sammen med seks andre ansatte i den nå nedlagte avisen. De er tiltalt for å ha avlyttet eller gitt ordre om å avlytte mobilsvarerne til over 800 personer, både politikere, kongelige, idrettsstjerner og andre kjendiser, samt til pårørende i flere kriminalsaker.