POPULÆR MANN: Ioan Bandac var en populær mann i Tromsøs gater. FOTO: SVEIN H.LIAN / TV 2
POPULÆR MANN: Ioan Bandac var en populær mann i Tromsøs gater. FOTO: SVEIN H.LIAN / TV 2

Tigger-Ioan fikk oppfylt sitt siste ønske

Blir begravet i hjemlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den populære tiggeren og «Virkelig»-selgeren Ioan Bandac i Tromsø som måtte gi tapt for kreften, har fått oppfylt sitt siste ønske.

– Hvis jeg dør så vil jeg gjerne be om å bli begravd i kiste og ikke kremert, sto det på en håndskrevet lapp som ble funnet etter hans død.

Ifølge begravelsesbyrået vil det koste 30.000 kroner å sende ham hjem, og allerede torsdag formiddag hadde det kommet inn 65.000 kroner på en konto øremerket til hjemsendelse av Ioans båre til Romania, melder NRK Nordnytt.

Knut Grønvoll, som lånte leiligheten til Ioan i jula 2010, uttrykker stor takknemlighet til alle som har bidratt til å oppfylle gatetiggerens siste ønske.

– Takk til alle snille mennesker i Tromsø og ellers!!!! Nå får Ioan hvile der han ville. Årets julegave:), skriver Grønvoll på Facebook torsdag.

Rumenske Ioan Bandac ble kjent både for det norske og europeiske folk for måten han behandlet leiligheten han fikk låne av Tromsø-paret Knut og Alexa Grønnvoll i jula 2010. Innslaget ble vist over hele Europa. 

(Se den legendariske reportasjen i videovinduet under)

 

Stolt Tromsø-ordfører

Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort roser tromsøfolket for givergleden.

– Dette er helt rått! Det er både et sterkt signal om hva Ioan betydde for byen og hva slags menneske han var, men også tromsøværingenes takk for hva han har betydd for byen. Her treffer man en streng som viser hva tromsøfolket er laget av. Kjempemoro!, sier Hjort til TV 2.