NY SPISS: Vålerenga og trener Kjetil Rekdal er enige med islandske Fyklir om kjøp av en ny spiss.
NY SPISS: Vålerenga og trener Kjetil Rekdal er enige med islandske Fyklir om kjøp av en ny spiss.

Vålerenga henter islandsk toppscorer

Vålerenga har fått et bud på Vidar Örn Kjartansson akseptert av Fylkir.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjartansson imponerte på prøvespill i Vålerenga tidligere i høst og scoret blant annet hat trick i en treningskamp mot 3. divisjonsklubben Hauerseter.

Nå er Vålerenga fått et bud på den islandske spissen akseptert.

– Klubbene er enige. Kun den personlige kontrakten gjenstår før dette er i boks, sier Fylkir-leder Thorvald Arnason til TV 2.

I Oslo
Kjartansson, som ble toppscorer i den islandske ligaen med 13 mål på 22 seriekamper denne sesongen, dro til Oslo torsdag morgen for å bli enig med Vålerenga.

– Jeg kan ikke si noe om det. Er ikke avklart, skriver daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes, i en sms til TV 2.

Nettstedet fotboli.net skrev for en uke siden at Vålerenga hadde lagt inn bud på 23-åringen. Thorvald Arnason ønsker ikke å si mer om forhandlingene enn at Fylkir ble enig med Oslo-klubben onsdag.

– Vi kan alltid ønske oss mer penger, men det er en avtale vi er fornøyd med, sier Arnason.

Erstatter Børven
Ifølge VG vil Kjartansson bli presentert som ny VIF-spiller torsdag. Islendingen beskriver som en teknisk spiller som er god i boksen.

– Vidar er en slu spiss som er god både feilvendt og rettvendt. Han er fotballklok og vanskelig å få tak på. Han er bedre enn Holmbert Fridjonsson (Fram Rejkjavik-spiss som nylig ble solgt til Celtic), sier Endre Brenne, tidligere lagkamerat med Kjartansson i Selfoss, til TV 2.

For to uker siden ble det klart at Vålerenga må kutte 20 millioner i 2014 og at klubben innfører et kollektivt lønnskutt på 12,5 prosent.

På Valle er Kjartansson trolig tiltenkt en rolle som erstatter for Torgeir Børven. TV 2 skrev i helgen at spissen er nær en avtale med nederlandske Twente.