MÅ BRUKE TID: Claus Lundekvam sier det er viktig at Manchester United ikke pusher Wayne Rooneys strekkskade. Foto: Scanpix/TV 2/Photoshop.
MÅ BRUKE TID: Claus Lundekvam sier det er viktig at Manchester United ikke pusher Wayne Rooneys strekkskade. Foto: Scanpix/TV 2/Photoshop.

Spisskrise i United: – Et press for å få en av dem frisk

Tre topplag har spisser ute. TV 2s Premier League-ekspert mener det kun er krise hos Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League fra lørdag klokken 13.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Manchester United måtte i onsdagens ligacupkamp mot Stoke klare seg uten en skadet Wayne Rooney, og det har vært spekulert i at den engelske landslagsspissen ikke kommer på banen igjen før kalenderåret 2013 er omme. Samtidig er også Robin van Persie skadet, og Claus Lundekvam mener det kan snakke som en aldri så liten spisskrise på Old Trafford.

– Med Robin van Persie og Wayne Rooney skadet samtidig er det en liten krise for Manchester United. Du ser på hvem som har stått bak det meste, og Rooney har vært deres beste spiller i mine øyne. Det er bare å se på mål og alt som har med det oppbyggende spillet å gjøre, så det blir et stort savn, sier TV 2 eksperten.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

City har dekning for Agüero-skade
Også Manchester City og Liverpool har spissprofiler ute med skade, i form av henholdsvis Sergio Agüero og Daniel Sturridge.

– City har veldig mye å velge i, så selv om Agüero er en av Premier Leagues beste spiller har de en dekning for ham som er bedre enn hos de andre lagene. For LIverpools del er selvsagt Sturridge viktig, men så lenge Luis Suárez er på banen har jo han forsåvidt vært et angrep alene, sier Lundekvam


– Et press for å få en av dem frisk
David Moyes sa til Sky Sports etter kampslutt onsdag at Rooney har en lyskestrekk, men at han allikevel håper på å ha spissen med allerede til helgens kamp mot West Ham.

Claus Lundekvam
Når du har begge de to spissene ute vil du i hvert fall ha en av dem på banen, så det vil nok være et press for å få en av dem frisk.

– De vil nok gjøre det de kan for å få ham på banen, men med omhu. Det å ligge og pushe på en strekkskade kan være veldig skummelt, så jeg regner med at de har kontroll på det.

– Samtidig, når du har begge de to spissene ute vil du jo i hvert fall ha en av dem på banen, så det vil nok være et press for å få en av dem frisk. De gjør nok det de kan for å få en av dem spilleklar, men med strekkskader må du gi den tiden som trengs, sier Lundekvam.

Her er juleprogrammet for de tre toppklubbene som har toppspisser ute med skade.*

Manchester City: Fulham borte, Liverpool hjemme, Crystal Palace hjemme
Manchester United: West Ham hjemme, Hull borte, Norwich borte
Liverpool: Cardiff hjemme, City borte, Chelsea borte

*Arsenals Lukas Podolski har vært ute over lang tid, og derfor er ikke de røde fra Nord-London inkludert her. Til informasjon møter de Chelsea hjemme, West Ham borte og Newcastle borte før nyttår.

– Underholdningsverdien går jo litt ned for oss, for det er noe med disse profilene som gjør at vi kan kose oss hver helg. Men sånn er det, det blåser på toppene, avslutter Lundekvam. 

Se Premier League fra lørdag klokken 13.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no