FORSVARER KONA: Lars-Kristian Eriksen går ut mot mobbing av kona, toppblogger Caroline Berg Eriksen.  Foto: Stella Pictures/Suntvett.no
FORSVARER KONA: Lars-Kristian Eriksen går ut mot mobbing av kona, toppblogger Caroline Berg Eriksen.  Foto: Stella Pictures/Suntvett.no

Irritert Fotballfrue-mann henger ut konas mobber 

– Det handler om å tråkke henne så langt ned i søla som mulig.

Da Caroline Berg Eriksen publiserte et bilde av flat mage fire dager etter fødselen tok debatten rundt Fotballfrue fullstendig av.

Men det var først da statsviter og skribent Oda Rygh publiserte et innlegg i forrige uke at Carolines ektemann så seg nødt til å komme med et svar.

– Mobber

I et nytt blogginnlegg på Suntvett.no torsdag går han hardt ut mot det han mener er regelrett mobbing av kona.

Under tittelen «Oda Rygh mobber på nett» skriver Eriksen at debatten rundt Fotballfrue var saklig helt til Oda Rygh kom på banen.

– Rygh sporer tidlig av, og utfører i stedet et regelrett karakterdrap i ren mobbestil, skriver han.  

GIKK VERDEN RUNDT: Det stormet rundt Fotballfrue da hun la ut dette bildet fire dager etter fødselen. Foto: Instagram
GIKK VERDEN RUNDT: Det stormet rundt Fotballfrue da hun la ut dette bildet fire dager etter fødselen. Foto: Instagram

 Dette fordi han mener at Ryghs innlegg ikke handler om det  «verdensberømte magebildet»:

«I desto større grad handler det om å tråkke Caroline Berg Eriksen og hennes alter ego, Fotballfrue, så langt ned i sølen som mulig. Dette gjør hun ved å gå historisk til verks, og graver frem ting fra Carolines liv før hun i det hele tatt begynte å blogge», skriver han i innlegget. 

Han mener det kommer veldig tydelig fram at Oda misliker Fotballfrue sterkt.

Ferdig med saken

TV 2 har vært i kontakt med Oda, som sier hun er ferdig med saken og ikke ønsker å kommentere dette. 

Slutt på taushet

Lars-Kristian forteller til «God kveld Norge» at det for ham er viktig å ta avstand mot mobbing da Caroline som blogger er i en sårbar posisjon. 

– Med så mange lesere som hun har så er det umulig å unngå at hun utsettes for nettmobbing av ulik karakter. Caroline er voksen og tåler det, men bloggverden består av svært mange unge bloggere, og for disse kan det slå veldig uheldig ut, sier han.

– Både jeg og Caroline har holdt oss på relativt god avstand til debatten rundt bildet. Jeg har lest noen av meningene som er publisert, og syntes de har vært relativt saklige. Oda Rygh sitt innlegg føler jeg sporer helt av, og handler mer om å rakke ned på Caroline enn å diskutere selve saken. I tillegg så synes jeg også hun bommer kraftig i sin kritikk, noe jeg forsøker å belyse i innlegget mitt. 

Reagerer sterkt

I innlegget har Eriksen tatt for seg flere avsnitt av Odas innlegg, deriblant følgende:

«Fotballfrue er en trenings- og kostholdsekspert som er veldig flink i jobben sin, (…) Hun har ingen formell ekspertise innen faget trening eller faget kosthold, men er journalist (...)Og en sykdomshistorie med spiseforstyrrelser(...) Kostholdsråd fra en person uten kompetanse på området».

– Caroline har aldri hevdet at hun er kostholds- og treningsekspert, hun har etter mitt syn heller aldri gitt inntrykk av det, hun spiller med åpne kort. Dette er påstander som får stå for Ryghs regning, skriver Eriksen i kommentar til dette.

Han viser også til siste blogginnlegg på Odas blogg, som han mener har mistenkelig likt innhold som Fotballfrues. 

Han peker også på at hun i innlegget framhever at Fotballfrue tidligere har slitt med spiseforstyrrelser.

«Caroline er tidligere spiseforstyrret – Rettelse: Caroline hadde en kort periode i livet hvor hun hadde et anstrengt forhold til mat og kropp mat og kropp, en mer passende beskrivelse vil være «forstyrret kostholdsmønster». »

 I tillegg reagerer han på Oda skriver følgende i sitt innlegg: «Bildene hennes henger på alle de store pro-anoreksi-nettsidene.»

Han stiller spørsmål til hvorvidt det er riktig å ansvarligholde Fotballfrue og andre for at bildene deres blir misbrukt av enkelte grupper. 

– Hamrer løs

Oda mener også at Fotballfrue driver «Luguber, skjult og villedende markedsføring»

Også dette får Lars-Kristian til å se rødt.

«Vi ønsker å drive seriøst, og innretter oss etter de lover og regler som gjelder», skriver han.  

Han plukker fra hvert eneste avsnitt i innlegget til statsviteren, og avslutter sitt eget innlegg med å hevde at Oda «hamrer løs på en person hun rett og slett ikke liker».

Eriksen har de siste dager tilbrakt tiden på sykehus, hvor Caroline ble innlagt grunnet en infeksjon i kroppen.