Bern, Sveits 20121012.
VM-kvalifisering fotball, Sveits - Norge.
Keeper Rune Almenning Jarstein (t.v.) og Brede Hangeland  VM-kvalifiseringskampen mellom Sveits og Norge på Stade de Suisse i Bern fredag kveld. Kampen endte 1-1.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Bern, Sveits 20121012. VM-kvalifisering fotball, Sveits - Norge. Keeper Rune Almenning Jarstein (t.v.) og Brede Hangeland VM-kvalifiseringskampen mellom Sveits og Norge på Stade de Suisse i Bern fredag kveld. Kampen endte 1-1. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

FIFA-rankingen 2013: Norge ned 29 plasser

Startet året som nummer 24. Avslutter som nummer 54.

Oslo (NTB): A-landslaget menn avslutter kalenderåret 2013 som det 54. beste laget i verden. Spania holder stand som verdens beste på FIFA-rankingen.

Norge har falt, falt og falt på rankingen i høst. På årets siste rangering ble det status quo for Per Mathias Høgmos mannskap. Til sammenligning avsluttet Norge på 24.-plass i 2012.

Spania, med sine 1507 poeng, troner øverst, noe de også gjorde ved utgangen av fjoråret. De følges av Tyskland og Argentina. Blant de 18 beste lagene var det ingen endringer.

Norge får muligheten til å gjøre utslag på FIFA-rankingen allerede i januar. Da reiser laget til Abu Dhabi. Der venter Moldova og Polen, som begge er bak Norge på rankingen. (©NTB)