TIL POLEN? Henning Berg nevnes som en av trenerkandidatene i polske Legia Warszawa.
TIL POLEN? Henning Berg nevnes som en av trenerkandidatene i polske Legia Warszawa.

Nordmenn kobles til polsk trenerjobb

Den tidligere Manchester United-duoen Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær skal være ønsket i storklubben Legia Warszawa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge polsk media vil Legia Warszawa-trener Jan Urban etter all sannsynlighet få sparken etter at storklubben onsdag røk ut av cupen.

Polakkene slo Molde i kvalifiseringen til Mesterligaen i sommer, men røk senere mot Steaua Bucuresti og floppet i Europaligaen der det ble kun to scoringer og tre poeng på seks kamper.

Serieledelse i Polen er alene ikke nok for den ambisiøse klubbledelsen, skriver avisen Przeglad Sportowy

Ifølge avisen er nordmennene Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær sterkt ønsket som erstattere i den polske hovedstaden.

Ledig Berg
Berg har vært uten trenerjobb siden han fikk sparken som Blackburn-sjef etter kun 57 dager i jobben for ett år siden, men har siden tatt enkelte speideroppdrag for Norwich. Forrige uke ble Berg satt i forbindelse med den ledige trenerjobben i Hønefoss.

I Polen meldes det at Legia-ledelsen ser på Berg som den mest realistiske løsningen.

SUKSESS I MOLDE: To seriegull og ett cupmesterskap har Ole Gunnar Solskjær hentet til Molde på tre sesonger. FOTO: Scanpix
SUKSESS I MOLDE: To seriegull og ett cupmesterskap har Ole Gunnar Solskjær hentet til Molde på tre sesonger. FOTO: Scanpix

Klubben skal også ha sett seg ut Ole Gunnar Solskjær, men i Warszawa har man fått med seg at den tidligere Manchester United-spilleren stadig linkes til langt større oppgaver. Bare de siste uken har Solskjær ifølge britisk presse vært aktuell for Fulham og West Bromwich.

Interesse for Solskjær
Solskjærs kontrakt med Molde går ut til sommeren, og klubbledelsen har bedt om en avklaring før jul. Onsdag fortalte direktør Tarje Nordstrand Jacobsen at cupmesteren har mottatt flere konkrete henvendelser fra utlandet om Solskjær.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått formelle henvendelser, men vil ikke si når de kom eller hvor de kom fra. Ole har et navn og en posisjon som alltid vil gjøre ham attraktiv. Og han har en standing i England som gjør at han ofte vil være en kandidat der, sa Jacobsen til Romsdals Budstikke.

Polsk media skriver at Legia-trener Jan Urban skal i samtaler med klubbledelsen torsdag, og at alt tyder på at han vil få sparken på grunn av svake resultater i Europa og cupen, lite underholdende spillestil og manglende evne til å inkludere resten av støtteapparatet. Polakken skal også ha sagt nei til å utvide staben slik klubbledelsen har ønsket.