Tap i straffedrama tross Zucca-scoring

- Scoringen betyr ingenting, sier nordmannen som ble kåret til Rangers' beste spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Madison Square Garden, TV 2:

– Det er utrolig surt, men vi fikk i alle fall ett poeng. Det er sterkt lagarbeid å komme tilbake, men vi gjør ikke en god nok jobb på straffene. Henrik (Lundquist jou.anm) gir oss en bra sjanse der, men sånn er det, sa en veldig skuffet Zuccarello til TV 2 etter kampen. 

Zucca var med å snu kampen

26-åringen spilte ingen strålende kamp i starten av onsdagens oppgjør mot topplaget i den østlige serien, men i siste periode stod han frem og reduserte til 2-3 med drøye seks minutter igjen av kampen.

Etter kampen ble han belønnet av NHL, som eneste Rangers-spiller, med en plass blant kampens tre stjernespillere.

Det satte fart i Rangers, og med under to minutter igjen på klokka utlignet Derrick Brassard til 3-3 i overtall. Der fikk Zuccarello også kreditert assist, noe som betyr at kun Brad Richards har flere poeng enn nordmannen denne sesongen. 

– Det betyr ikke så mye nå når vi har tapt. Det er klart at det er alltid hyggelig å bidra, og vi fikk ett poeng i alle fall. Men det betyr ikke så mye, gjentok han. 

For kampen gikk til straffer, og førstemann som fikk muligheten til å avgjøre kampen var nettopp Zuccarello. Dessverre klarte ikke Oslo-gutten å få pucken bak Marc-André Fleury. Det var han likevel ikke alene om, for med to stjernekeepere i begge ender av isen ble det brent hele ni (!) straffer før Penguins Brandon Sutter fikk sjansen.

Han klarte å holde hodet kaldt, og dermed gikk Rangers på sitt syvende tap på de siste ti kampene - fem av dem hjemme. 

– Hvordan var det for deg da du skulle ta den første straffen?

– Det er kjedelig å bomme, men de har en bra keeper, sa Zucca kort. 

KUNNE JUBLE IGJEN: Mats Zuccarello Aasen. Her fra en tidligere kamp. Foto: Kevin Hoffman/Reuters @
KUNNE JUBLE IGJEN: Mats Zuccarello Aasen. Her fra en tidligere kamp. Foto: Kevin Hoffman/Reuters @

– Realitycheck hjemme

Trener Alain Vigneault sa til TV 2 etter morgentreningen tirsdag at mange forventet at de skulle ta flere seire ettersom de har ni strake hjemmekamper. Nå har fem av seks endt i tap, og Zuccarello er enig i at de kanskje har tatt hjemmebanefordelen litt for gitt. 

– Kanskje. Det var en god følelse å komme hjem og spille så mange kamper, og kanskje bare alle forventa at det skulle bli et par seire der. Nå er det en liten realitycheck. Vi har tapt fem av dem, så det er på tide å vinne på hjemmebane snart, sa 26-åringen. 

Oslo-gutten har hatt en veldig produktiv sesong etter han ble vraket i Oktober, og står med 7 mål og 16 assist på 34 kampern. Zuccarello mener likevel sitt eget spill ikke betyr noe når laget ikke får poengene de trenger.  

– Det har vært bra, men vi har ikke vunnet nok matcher så det legger jo litt demper på det. Det er en bedre følelse å vinne for å si det sånn. 

– Mixed feelings

Kampen i Madison Square Garden var veldig jevn, og det stod 0-0 helt til Chris Kunitz ga gjestene ledelsen snaue 13 minutter ut i midtperioden. Kun tre minutter senere snappet Carl Hagelin pucket og kontret inn 1-1. Da Pascal Dupuis og Brandon Sutter legger på til 3-1 i starten av tredje periode så det mørkt ut for Rangers, men selv om de klarte å hente inn ledelsen satt Sutter til slutt den endelige spikeren i kista. 

– Man sitter igjen med litt mixed feelings. Det er bra å komme tilbake og få et poeng, men samtidig er det ikke bra nok å ikke vinne på hjemmebane, understreket Zucca som endte på 18, 35 minutter i istid. 

Trener Alain Vigneault så uansett positivt på Rangers tredje periode. 

– Vi har ikke klart å slå tilbake i mange i kamper denne sesongen, så jeg er fornøyd med det. I overtallsspill scorer vi et veldig viktig mål som gir oss utligningen. Vi har sjanser både i overtid og på straffer til å avgjøre kampen, men i dag gikk det ikke veien, sa Vigneault etter kampen. 

Pittsburg Penguins leder nå den østlige serien med 51 poeng, mens New York Rangers er på tiende med 34 poeng. 

Rangers neste kamp er hjemme mot New York Islanders på fredag.