NESTEN REKORD: Premien som to heldige personer vant onsdag morgen norsk tid var på svimlende 3,9 milliarder kroner. (AP Photo/Alan Diaz)
NESTEN REKORD: Premien som to heldige personer vant onsdag morgen norsk tid var på svimlende 3,9 milliarder kroner. (AP Photo/Alan Diaz)

– Datteren oppdaget at moren var milliard-vinner

På vei til jobben hørte moren og datteren på radioen at de i hvert fall hadde ett riktig lotto-tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går gikk jackpotten på hele 3,9 milliarder kroner i det amerikanske lotteriet Mega Millions. 

De to vinnerloddene ble kjøpt i San José, California og Atlanta, Georgia.

Nå avsløres det at én av vinnerne er Ira Curry fra delstaten Georgia, som kjøpte lotto-kupongen «i siste liten», melder USA Today.

Datteren oppdaget at de hadde vunnet

Ira Curry meldte inn at hun satt med ett av vinnerloddene i hånden, bare et par timer etter trekningen.

Lotteridirektøren i delstaten Georgia, Debbie Alford fortalte på en pressekonferanse natt til torsdag norsk tid at hun var forbauset over at Curry hadde meldt inn vinnerloddet så raskt. Vanligvis tar det dager, og ofte uker før lottovinnere melder seg. 

– Hun (Curry journ. anm.) kjørte til jobb og hørte på radio. Hun visste at hun hadde nummeret sju. Datteren hennes sjekket raskt opp resten av vinnerrekka. 

– Med gledestårer og latter fortalte datteren til moren sin at hun hadde vunnet, sier Alford.

Alford snakket med Carry på telefon kort tid etter hun meldte seg.

– Hun trodde det ikke det var sant, og hun fornektet det selv da jeg snakket med henne, fortalte Alford på pressekonferansen.

Tar pengene med en gang

Ira Curry og familien ønsker ikke publisitet og stilte derfor ikke opp på pressekonferansen. 

Vinnerne av jackpotten får valget mellom å ta pengene med en gang, eller fordele premien over flere måneder.

Lottodirektøren opplyser at Curry har valgt å ta ut alle pengene med én gang. Når skatter og avgifter er trukket fra, får Georgia-familien 120 millioner dollar, altså rundt 730 millioner norske kroner, rett i lomma.  

Eieren av butikken, Thuy Nguyen, som solgte ett av to vinnerlodd i Mega Millions-trekningen, tjener millioner selv.  (AP Photo/Ben Margot)
Eieren av butikken, Thuy Nguyen, som solgte ett av to vinnerlodd i Mega Millions-trekningen, tjener millioner selv.  (AP Photo/Ben Margot)

Butikkeierne blir millionærer

Det er lønnsomt for butikkene som selger loddene at jackpott-vinnerne har kjøpt loddene hos dem. Butikkene drar nemlig inn én million dollar, eller over seks millioner norske kroner. 

Butikkeieren Thuy Nguyen solgte vinnerloddet til en hittil ukjent person i San José. Han er svært glad for at også litt av pengepremien drysser på ham. 

– Jeg er så glad, jeg er en heldig person, sier eieren.

Men han har ikke mistet fotfeste selv om han kan får i overkant av seks millioner kroner fra lotteriselskapet Mega Millions.

– Jeg kommer ikke til å bruke pengene, jeg vil investere. Hvis jeg hadde tenkt å sløse bort pengene hadde jeg ikke vært her i dag, sier Nguyen fra bak disken i butikken hans.