ENIGE: Senatet er enige om ny budsjettavtale, og dermed er det bare for President Obama å signere. (AP Photo/J. Scott Applewhite, File)
ENIGE: Senatet er enige om ny budsjettavtale, og dermed er det bare for President Obama å signere. (AP Photo/J. Scott Applewhite, File)

USA sikret mot «shutdown» i to år 

Senatet godkjente viktig avtale for USAs økonomi onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Washington (NTB-Reuters-Ritzau): Senatet i Washington har formelt godkjent en toårig budsjettavtale, som redder det amerikanske statsapparatet fra en ny nedstengning.

Representantenes hus hadde allerede stemt ja til den viktige planen, som sikrer de overordnede utgiftsrammene de neste to årene. Nå sendes den videre til president Barack Obama. Han har allerede signalisert at han vil underskrive avtalen.

Med den nye budsjettenigheten unngår amerikanerne en gjentakelse av nedstengningen av deler av statsapparatet den 15. januar.

I oktober ble Demokratene og Republikanerne i siste øyeblikk enige om en midlertidig avtale som sikret en økt låneramme slik at USA kunne overholde sine låneforpliktelser.

Men den midlertidige avtalen kom ikke på plass før deler av det føderale statsapparatet hadde vært stengt i over to uker.

Budsjettavtalen Senatet har godkjent avvikler enkelte av de automatiske kuttene i alle departementer som ble innført i fjor og innfører i stedet mer konkrete budsjettkutt. Den inkluderer ikke skatteøkninger, men derimot en avgift på flyreiser som øker statens inntekter. (©NTB)