DANSET I RING: På sedvanlig håndballvis så danset de serbiske jentene i ring etter seieren over Norge. (AP Photo/Darko Vojinovic)
DANSET I RING: På sedvanlig håndballvis så danset de serbiske jentene i ring etter seieren over Norge. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Serbia-jentene kaller Norge-seieren et mirakel

Går for gull etter smadringen av Norge i kvarten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beograd (TV 2):

Mens de norske håndballjentene deppet, jublet de serbiske som om de hadde tatt VM-gull.

- Vi håpet på et mirakel, og vi fikk et mirakel. Nå lever vi ut drømmen vår, gliser Andrea Lekic.

For selv om Serbia har spilt jevnt med Norge de siste årene, så turde de ikke helt å tro på seier i kvartfinalen. Spesielt ikke etter den dårlige starten de fikk på kampen.

- Det er en helt utrolig følelse. Vi vet at de har et så godt lag. De er et vinnerlag. De har medaljer i de ni siste mesterskapene og vi har ingen. Men nå er det vår tur, sier Sanja Damjanovic til TV 2.

Med 16 000 alt annet enn tause serbere på tribunen, ble Serbia båret frem utover i andre omgang. Støynivået økte i takt med den norske ledelsen skrumpet inn. Og decibelnivået gikk ikke ned da vertsnasjonen gikk forbi i målprotokollen.

- Helt fantastisk. Dette er første gangen Beograd viser sitt sanne jeg. Jeg er så glad. Og de oppførte seg på et sportslig og bra vis, skryter Lekic.

- Jeg må si takk til publikum. Vi hadde så enorm støtte. Norge trodde kanskje de skulle vinne. Men denne gangen var vi bedre, fortsetter Damjanovic.

Nå er Serbia i semifinalen. Der venter Polen. Men de serbiske jentene er ikke fornøyd med å slå Norge. De vil ha mer.

- Nå går vi for finalen og vi skal avslutte drømmen vår der, sier Lekic.

- Vi stopper ikke her. Nå går vi for gull, gliser Damjanovic.