POLITIADVOKAT: Cecilie Gulnes ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt har påtaleansvaret i etterforskningen mot kampsporttreneren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
POLITIADVOKAT: Cecilie Gulnes ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt har påtaleansvaret i etterforskningen mot kampsporttreneren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kampsporttrener siktet for voldtekter over flere år

Oslo-mannen skal ha forgrepet seg på samme kvinne i seks år, ifølge politiets siktelse. Legeopplysninger skal støtte kvinnens forklaring. Mannen mener det var frivillig sex.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kan bekrefte at vi etterforsker en mannsperson for voldtekt. Dette er en alvorlig sak, sier Cecilie Gulnes, politiadvokat ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Mannen, som nekter straffskyld, ble i forrige uke varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i Oslo tingrett.

Etter det TV 2 får opplyst skal mannen være siktet for voldtekter av samme kvinne i en seksårsperiode fra 2007 til 2013.

Bistandsadvokat: – Brukt lang tid på å komme ut av siktedes grep

Retten mente at instruktøren i 40-årene med skjellig grunn kunne mistenkes for voldtekt.

Ifølge kjennelsen fra fengslingsmøtet la retten vekt på den «detaljerte forklaringen» til fornærmede, en kvinne i 30-årene. I tillegg skal legeopplysninger gi «noe støtte» til kvinnens anmeldelse, samt en sentral vitneforklaring.

Kvinnens bistandsadvokat, Øyvind Bratlien, forteller at hun er glad for at politiet tar saken på alvor. 

– Min klient har brukt lang tid på å komme seg ut av siktedes grep og det var svært krevende for henne å anmelde dette. Til tross for belastningen det medfører, er min klient nå veldig lettet over at hun har gjort det. Hun skulle ønske hun hadde greid det tidligere, sier Bratlien.

BISTANDSADVOKAT: Advokat Øyvind Bratlien representerer kvinnen som anmeldte kampsportreneren.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BISTANDSADVOKAT: Advokat Øyvind Bratlien representerer kvinnen som anmeldte kampsportreneren. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Forsvarer: – Langvarig relasjon

Mannens forsvarer, Silje Elisabeth Stenvaag, forteller at hennes klient avviser beskyldningene.

– Han avviser helt at de har hatt ufrivillig sex og mener de har hatt en langvarig relasjon. Han reagerer på at han er anmeldt og vil anke fengslingskjennelsen, sier Stenvaag.

Hun stiller også spørsmålstegn ved at politiet og retten mener det foreligger bevisforspillelsesfare gjennom vitnepåvirkning.

– Ingen har vært til stede når dette skal ha skjedd og kan derfor ikke vite noe om hva som har foregått, sier Stenvaag.

Jakter lagringsmedier

Ifølge kjennelsen leter også politiet etter flere lagringsmedier og legger vekt på at det kan finnes flere vitner i kampsportmiljøet mannen tilhører.

«Retten mener bevisforspillingsfaren er åpenbar», står det i kjennelsen.

– Vi mener at det foreligger bevisforspillelsesfare og fikk også medhold fra retten i dette, sier Gulnes.