NYTT TAP: Nedturen fortsetter for Tottenham. Onsdag ble det 1-2-tap for West Ham i ligacupen.
NYTT TAP: Nedturen fortsetter for Tottenham. Onsdag ble det 1-2-tap for West Ham i ligacupen.

Problemene fortsetter for Tottenham

Ny nedtur for London-laget i ligacupen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emmanuel Adebayor var helt ut i kulden med André Villas-Boas som manager. Da Tottenham, med Tim Sherwood som hovedansvarlig, tok imot West Ham til kvartfinale i ligacupen fikk togoleseren en sjelden sjanse fra start.

29-åringen svarte med å sende Tottenham i ledelsen etter halvspilt andre omgang, men scoringer av Matt Jarvis og Modibo Maiga sørget for at det er gjestene som skal spille semifinale i ligacupen. 

Se målene i videovinduet lenger ned i artikkelen.

Der skal West Ham møte Manchester City. Det første oppgjøret går på Etihad Stadium. Sunderland møter Manchester United i den andre semifinalen. 

God Tottenham-åpning

Hjemmelaget startet kampen friskt. Etter kun halvannet minutt fikk Jermain Defoe muligheten til å sende White Hart Lane til himmels, men fra kloss hold skjøt spissen en liten meter til side for mål. 

Tottenham var gode innledningsvis og minutter senere fikk Andros Townsend ballen. Spilleren som var liten åpenbaring på begynnelsen av sesongen fyrte av fra distanse. Skuddet var hardt, men ikke godt nok plassert. 

Etter en løfterik start på omgangen, mistet Tottenham initiativet etter hvert. West Ham på sin side hadde lite å by på offensivt, så mye av spillet foregikk rundt midten av banen. 

Lagene gikk derfor målløse til pause. 

Adebayor-scoring

Etter halvspilt andre omgang fikk Tottenham-fansen endelig noe å juble for. Hjemmelaget og Defoe kontret langs venstrekanten. Inne foran mål posisjonerte Adebayor seg bra. Han mottok et perfekt innlegg fra Defoe og smelte ballen i mål via tverrliggeren. 

Gleden på både banen og tribunene var ikke til å ta feil av.  

Men etter scoringen hevet bortelaget spillet sitt. Nå var det mer trykk og intensitet i spillet til Sam Allardyces menn. 

West Ham snudde kampen

Med drøyt ti minutter igjen av kampen havnet ballen i beina på Matt Jarvis. Han dundret inn utligningen bak Lloris.

Kampen bølget frem og tilbake. Få minutter før full tid raget Maiga høyest på et innlegg fra høyre og stanget gjestene i ledelsen. Hans første scoring på 12 måneder og 17 dager. 

Begge lag hadde store sjanser på tampen, men det ebbet ut med 2-1-seier til West Ham, som dermed tok sin andre seier på like mange forsøk på White Hart Lane denne sesongen.