Manchester United avanserte i møkkaværet

Ashley Young og Patrice Evra scoret målene da de røde djevlene gikk videre til semifinalen i ligacupen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoke City - Manchester United 0-2

Rett før kampstart kom det dårlige nyheter fra Manchester United-leiren da det ble kjent at Wayne Rooney er satt ut med skade.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over.

Men gjestene fra Manchester klarte seg fint uten sin beste spiller denne sesongen. Et mål fra både Ashley Young og Patrice Evra var det som skulle til for at Stoke ble slått 2-0. 

– Det var en jevn kamp, og jeg synes vi spilte godt i perioder, men vi klarte ikke å skape store sjanser. Det første målet, uansett hvem som scoret det, ville bli viktig i kveld, sa Manchester United-manager, David Moyes, til Sky Sports etter kampen. 

Les også: Probleme fortsetter for Tottenham

Dermed er de røde djevlene klare for semifinale i Capital One Cup, der Sunderland, som slo ut Chelsea tirsdag, venter.

– De slo Chelsea i går, og de spilte godt for å vinne, legger han til.

Ekstremvær
Bortelaget var svært nærme å ta ledelsen allerede før tre minutter var spilt. Danny Welbeck tredde gjennom Ashley Young ute til høyre. Sistnevnte prøvde å sette ballen inn i det nærmeste hjørnet, men forsøket traff nettveggen.

Denne sjansen var stort sett det som var verdt på melde før kampen måtte avbrytes da en kraftig regn- og haglstorm skylte over Britannia Stadium. 

Dommer Mark Clattenburg så ingen annen utvei enn å sende spillerne i garderoben og avbryte kampen. 

Young puttet
Det sto 0-0 til pause etter en lite underholdende 1. omgang, men værforholdene hadde roet seg litt da legene kom ut på banen igjen. 

Rett før timen var spilt bestemte David Moyes seg for å sette inn enda en spiss i Javier Hernandez. Bare minuttere senere la han ballen til rette for Ashley Young på 18 meter. Sistnevnte klemte til og sendte de røde djevlene opp i ledelsen.

Perle fra Evra
Ti minutter senere fikk Walters to store sjanse på kort tid. Den siste var et skudd på halv-volley fra 20 meter, som duppet like over tverrliggeren.

Men i stedet for utligning økte Manchester United ledelsen 13 minutter før slutt. Young dro med seg to Stoke-forsvarere ute på venstrekanten. I mellomtiden lusket Patrice Evra i støtte. Til slutt fikk han ballen inne i boksen, tok to touch før han plasserte ballen opp i krysset med høyrefoten.

Det holdt hele veien ut for gjestene, som sikret seg en plass blant de fire siste i ligacupen.

Startoppstillinger
Stoke City (4-5-1):
Sørensen; Cameron, Shawcross, Wilson, Pieters; Walters, Palacios, Ireland, Whelan, Assaidi; Crouch.

Manchester United (4-5-1): De Gea; Rafael, Smalling, Evans, Evra; Valencia, Cleverley, Jones, Anderson, Young; Welbeck.