Derfor er Høgmo spent på overgangsvinduet

Bekymret for lite spilletid hos angriperne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ullevaal (TV 2): Med mange landslagsspillere i landet kommer Per-Mathias Høgmo til å tilbringe en del tid i Tyskland i 2014. Men rapportene er sprikende. Noen får spille, andre ikke. Derfor ser Høgmo frem til overgangsvinduet i januar.

 Sitter mest på benken

 – Det blir spennende å se hva som skjer med Moa, om han klarer å slå seg inn i Stuttgart. Det ville jo vært det beste, eventuelt om det skjer et klubbytte. Tarik har hatt en tøff sesong, det har gått i ett for han, sier Høgmo. 

 De to angriperne nyter ikke mye tillit i Stuttgart og Hoffenheim. I november og desember har de vært på banen i Bundesligaen i under en time hver.

 I Bundesligaen spiller Per Ciljan Skjelbred, Rune Almenning Jarstein, Håvard Nordtveit, Omar Elabdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad, Moa og Tarik Elyounoussi. Høgmo deler altså en liten bekymring for noen av dem.

 – For landslaget sin del vil det alltid være best å ha spillere ute i de store ligaene. Og som får spille fast. Det må vi få flere av.

Tro på Jarstein-spill

 Siste tilskudd til tysk fotball er landslagskeeper Rune Almenning Jarstein som ble klar for Hertha Berlin denne uken. Høgmo og keepertrener Frode Grodås har vært involvert i prosessen. Han sitter med et inntrykk av at målvakten vil få spilletid.

– Signalene går i den retningen, så det håper vi skal skje.

– Er Bundesligaen den beste ligaen i verden?

– Ja. Det er ingen tvil om at Bayern og Dortmund har vært ledene i Europa, spesielt det siste året. Selv om Spania og England ligger hakk i hæl, mener landslagssjefen.