VANT I MAROKKO: Caroline Martens, her sammen med Marius Thorp, kvalifiserte seg onsdag for neste års europatour. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
VANT I MAROKKO: Caroline Martens, her sammen med Marius Thorp, kvalifiserte seg onsdag for neste års europatour. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .

Norske Caroline (26) klar for Europatouren etter knusende overlegen seier

– Dette er vanvittig kult. Jeg er nesten tom for ord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste uken har den norske golferen Caroline Martens (26) spilt kvalifisering til neste års europatour i marokkanske Marrakech. 

Da den femdagers lange Q-School-turneringen ble avsluttet onsdag, var Oslo-jenta suveren på toppen av resultatlisten, med hele åtte slag ned til neste konkurrent. Martens har dermed kvalifisert seg for sitt store mål, neste års europatour. 

- Jeg har det kjempebra. Dette er vanvittig kult. Jeg er nesten tom for ord, sier hun til TV 2. 

- Det ligger veldig mye arbeid bak dette. Det er ingenting som kommer gratis. Det har tatt mye tid og energi. Derfor er det ekstra gøy å vinne her, fortsetter hun. 

Martens ser virkelig frem til det som skal skje kommende sesong. 

- Jeg gleder meg veldig til det som skal skje til neste år. Det har vært et stort mål å kvalifisere seg for europatouren. Det åpner dørene for de andre målene jeg har satt, så jeg gleder meg stort, sier hun. 

Caroline er datteren til tidligere TV-vertinnen og golfspiller Ingrid Martens. 26-åringen forteller at moren har spilt en avgjørende rolle. 

- Hun er her sammen med meg, faktisk. Det var på grunn av henne at jeg begynte med golf. Hun har vært en kjempegod støttespiller for meg hele veien. Jeg ville definitivt ikke klart dette uten hennes hjelp og støtte, innrømmer Caroline. 

- Nå er jeg sliten. Samtidig får jeg mye adrenalin og energi, så det blir nok markert med et glass champagne senere. Jeg har ikke alle jeg vil feire med her nede. Det blir nok en markering når jeg er tilbake i Norge også, avslutter hun.