AVVIST: Lørenskogs forslag om voldgift i forbindelse med poengstraffen klubben fikk er avvist av NIHF. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
AVVIST: Lørenskogs forslag om voldgift i forbindelse med poengstraffen klubben fikk er avvist av NIHF. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ishockeyforbundet avviser voldgiftsforslag fra Lørenskog

Norges Ishockeyforbund (NIHF) har avvist et forslag fra Lørenskog om voldgift i forbindelse med poengstraffen klubben fikk før sesongstart.

Oslo (NTB): NIHFs domsutvalg ila Lørenskog 20 minuspoeng fordi klubben overskred fristen for å søke lisens med over tre måneder. Det er ikke første gang Lørenskog ikke har overholdt denne tidsfristen.

Ankesaken er har vært gjennom NIHFs organer, hvor Lørenskog ikke har fått medhold. Derfor anser NIHF seg nå ferdig med saken.

«NIHF anser klagebehandlingen av saken som avsluttet i og med avgjørelsen i NIHFs appellutvalg. Av hensyn til idrettens selvdømmes integritet, anser NIHF at det vil være kontraproduktivt å åpne for ytterligere etterprøving av endelige vedtak gjort av de lovlig valgte organer i idretten med mindre det er grunn til å anta at avgjørelsen lider av alvorlige mangler. Dette kan ikke ses å være tilfelle i denne saken. NIHFs avviser Lørenskogs forslag om voldgift», heter det i et styrevedtak.

Lørenskog er informert om dette i et brev fra NIHFs advokat.

- Styret i Lørenskog har nettopp blitt gjort kjent med vedtaket fra forbundsstyret og skal konsultere sitt fagpersonell før styret avgjør hva de gjør videre med saken. Jeg regner med at styret tar en avgjørelse før julen ringes inn, sier administrerende direktør Svein-Erik Edvartsen til TV 2.

Da Lørenskog sendte saken tilbake til forbundet 20. november gjorde romeriksklubben det klart at de enten ville ha tilbake de 20 minuspoengene eller at man ble enige om å sette en voldgift der forbundet og hockeyklubben ble enige om en nøytral dommer som avgjør saken. Alternativet, som nå virket hett, er rettssak.

(©NTB/TV 2 Sporten)