OMKOM: Lys  og blomster er lagt ned til minne om mannen som omkom i  bussulykken ved Carl Berner i Oslo.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OMKOM: Lys og blomster er lagt ned til minne om mannen som omkom i  bussulykken ved Carl Berner i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Dødsulykken på Carl Berner: Sjåfør ikke alkoholpåvirket

Hun var ikke påvirket av alkohol og det er ikke funnet feil på bussen, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 30-årene mistet livet og tre andre ble lettere skadet i den dramatiske bussulykken ved Carl Berners plass i Oslo søndag kveld.

Sjåføren har status som siktet i saken. Foreløpige analyser av blodprøven hennes, viser ikke tegn til alkoholpåvirkning.

– På bakgrunn av det som til nå er fremkommet i etterforskningen, mener politiet at det er skjellig grunn til å mistenke sjåføren for overtredelse av vegtrafikkloven § 3, for ikke å ha vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom slik at en trafikkulykke har oppstått, sier politioverbetjent Frode Andreassen i en pressemelding.

Politiet har i dag skrevet en foreløpig siktelse, og vil sende saken til Oslo tingrett for å be om rettens kjennelse for midlertidig tilbakekall av førerett og beslag av førerkort, heter det i pressemeldingen.

Erkjenner ikke straffskyld

Sjåføren ble avhørt av politiet tirsdag kveld. Hun erkjenner ikke straffskyld og har ikke samtykket i at førerkortet hennes ble beslaglagt, opplyser poltiet.

Politiet opplyser at de foreløpige tekniske undersøkelsene, samt testkjøring av bussen hos Statens vegvesen, ikke har avdekket feil ved bussens bremse-, gass- eller styresystem.

Juletremarked

31-bussen fra Grorud hadde like før den alvorlige ulykken, hatt et uhell i Trondheimsveien. Bussjåføren stoppet for å skrive en skademelding og slapp av alle passasjerene, fortalte politiets innsatsleder Jan Einar Nicolaisen på ulykkesstedet til TV 2 søndag.

Sjåføren satt seg inn i bussen igjen og kjørte videre, og da skjedde dødsulykken.

Bussen raste gjennom et juletremarked og meide ned en lysstolpe.