Syk Madde avlyser mammas 70-årsfeiring

Prinsesse Madeleine mangler på bildene fra mottakelsen i Sverige onsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag innledes feiringen av dronning Silvias 70-årsdag. Hele familien hadde meldt sin ankomst til mottakelsen onsdag formiddag, men prinsesse Madeleine og Chris var ikke å spore på noen av bildene.

– Prinsessen er sengeliggende med forkjølelse, sier Annika Sönnerberg ved Slottet til Aftonbladet.

Hele den svenske kongefamilien skulle opprinnelig ha vært til stede. Mottakelsen ved det svenske Slottet fant sted bare dager før Silvias store dag. 

Dronningen fyller nemlig 70 år den 23. desember.

KOM IKKE: Madeleine måtte avlyse morens 70-årsfeiring onsdag.
KOM IKKE: Madeleine måtte avlyse morens 70-årsfeiring onsdag.

Skyldes ikke graviditeten

 Prinsesse Madeleine og Chris har kommet hele veien fra New York for å feire Silvia sammen med resten av familien. De dukket imidlertid ikke opp onsdag.

Slottet understreker at frafallet ikke skyldes Maddes graviditet.

– Hun har det bra. Vi håper at hun kan være med på Oscars i morgen. 

Storslått feiring

Torsdag er det duket for en spesialforestilling ved Oscarsteateret.

Sangeren Lill Lindfors er vertinne og artister som Tomas Ledin, Lena Philipsson og Peter Jöback vil opptre til ære for jubilanten. 

Populær

I og med at det er noe vanskelig å invitere til storslått feiring lille julaften, markeres dronningens 70-årsdag denne uken.

– Onsdag ettermiddag er det stor mottakelse på Stockholms slott , der Silvia tar imot blomster, gaver og gratulasjoner. Torsdag kveld er det så stor festforestilling på Oscarsteatern i Stockholm – med alt hva Sverige kan by på av artister. Forestillingen blir tatt opp av SVT og vises på skjermen på selve bursdagen, mandag, forteller TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

– Dronning Silvia har i løpet av de siste årene kanskje kommet litt i skyggen av sine to døtre. Men det er hevet over enhver tvil om at hun på mange måter reddet det svenske kongehus, etter at hun i 1976 giftet seg med kong Carl Gustaf. Det svenske kongehuset skiftet helt karakter med Silvia ved hans side – spesielt etter at de tre barna kom. Silvia nyter en stor popularitet og beundring i Sverige – og det fortjener hun, sier Totland.