Pussy Riot-medlemmer benådes

Også 30 Greenpeace-aktivister ble benådet onsdag.

SETTES FRI: Pussy Riot-medlemmet Nadezjda Tolokonnikova (23). FOTO: AP /NTB scanpix
SETTES FRI: Pussy Riot-medlemmet Nadezjda Tolokonnikova (23). FOTO: AP /NTB scanpix

Den russiske nasjonalforsamlingen har vedtatt å benåde de to fengslede Pussy Riot-medlemmene og 30 siktede Greenpeace-aktivister.

Nasjonalforsamlingen har dermed fulgt opp president Vladimir Putins avgjørelse tidligere denne måneden, da han i forbindelse med feiringen av 20-jubileet for Russlands grunnlov besluttet å gi amnesti til mange politiske fanger.

De to aktivistene og medlemmene av punkebandet Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova (23) og Maria Aljokhina (25), som soner en straff på to års fengsel for å ha kritisert Putin, slippes dermed fri, i likhet med de 30 Greenpeace-aktivistene som ble pågrepet i september mens de aksjonerte mot en russisk oljeplattform.

Greenpeace-aktivistene, som kommer fra 19 forskjellige land, ble først varetektsfengslet og siktet for piratvirksomhet, men siktelsen ble senere omgjort til oppvigleri eller pøbelvirksomhet. I november ble alle sluppet ut av varetektsfengsel, men siktelsene ble opprettholdt, og de har ikke fått lov å forlate Russland, skriver NTB.

Mer innhold fra TV 2