OPPRØRT: Lørenskogs Wacey Rabbit hevder seg utsatt for rasisme underveis i mandagens kamp mot Stavanger Oilers. FOTO: lik.no
OPPRØRT: Lørenskogs Wacey Rabbit hevder seg utsatt for rasisme underveis i mandagens kamp mot Stavanger Oilers. FOTO: lik.no

Oilers-spiller anklaget for rasisme: – Vi har en ulik oppfatning

Stavanger Oilers-leiren kjenner seg ikke igjen i beskyldningene fra Lørenskog og Wacey Rabbit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger/Oslo (TV 2): Det var etter kampslutt mandag Wacey Rabbit fortalte lagkameratene at han følte seg utsatt for rasistiske kommentarer av en Oilers-spiller.

Underveis i kampen underrettet han også en av kampens dommere om dette.

Lørenskog-ledelsen hentet inn en redegjørelse fra Rabbit og sendte denne til Norges Ishockeyforbund tirsdag kveld. Det skal ha vært etter en duell på isen Oilers-spilleren kom med en kommentar Rabbit følte seg støtt av.

– Vi mottok rapporten fra forbundet i morges, og skal se gjennom og besvare den innen fristen fredag. Utover det har vi ingen kommentar før dette er avgjort av forbundet, sier Oilers-direktør Pål Haukali Higson til TV 2.

«Native»
Etter det TV 2 erfarer skal Rabbit ha forklart at Oilers-spilleren kalte ham «native», slik Romerikes Blad også skriver. Lørenskog-spilleren er innfødt amerikaner, indianer - «native american» på hans eget språk.

– Vi har en ulik oppfatning av det som har skjedd enn det som sto i rapporten vi mottok, sier Higson som ikke vil kommentere ordbruken på isen.

Taus Oilers-spiller
Oilers-sjefen forteller at hverken den aktuelle spilleren eller noen andre i klubben kommer til å kommentere saken før den er avgjort. 

– Dersom en av våre spillere hadde vist en så til de grader klanderverdig oppførsel har vi i alle våre spillerkontrakter åpning for å avskjedige spilleren med øyeblikkelig virkning. Vi regner med at alle de andre klubbene også bruker standardkontraktene, sa Svein-Erik Edvartsen, administrerende direktør i Lørenskog, til TV 2 tirsdag.