NYTT SUPERSAMARBEID: Boris Becker skal trene Novak Djokovic. Her fra et møte i 2007. AFP PHOTO/Hector MATA
NYTT SUPERSAMARBEID: Boris Becker skal trene Novak Djokovic. Her fra et møte i 2007. AFP PHOTO/Hector MATA

Boris Becker blir Djokovics trener

Tennislegende skal føre verdenstoeren tilbake til topps.

Oslo (NTB-Reuters): Verdenstoer Novak Djokovic har ansatt den tyske tennislegenden Boris Becker som sin nye trener. Duoen skal starte samarbeidet før Australian Open på nyåret.

– Jeg gleder meg til å få muligheten til å jobbe med Boris. Han er en sann legende med stor tenniskunnskap. Erfaringen hans vil hjelpe meg til å vinne titler i Grand Slam og andre turneringer. Becker er en flott person også, og jeg er sikker på at han vil passe utmerket inn i vårt team, uttalte Djokovic på sitt nettsted onsdag.

Becker har i likhet med Djokovic vunnet seks Grand Slam-titler i tennis. Som 17-åring ble han tidenes yngste Wimbledon-vinner.

Tyskeren skal erstatte serberens langvarige trener Marian Vajda, som likevel blir en del av Djokovics team. Becker blir med til alle de fire Grand Slam-turneringene og starter trenerjobben i forkant av Australian Open.

Novak Djokovic har hatt et sterkt 2013, men tapte likevel verdensenerplassen til spanjolen Rafael Nadal. Med Becker på laget sikter han mot nye bragder.

– Målet for 2014 er å spille min beste tennis og komme i form til Grand Slam- og masters-turneringene, sier han. (©NTB)