FRUSTRERT: Milan-legenden Gennaro Gattuso er mildt sagt opprørt etter å ha blitt innlandet i en kampfiksingssak i Italia.  FOTO: AP
FRUSTRERT: Milan-legenden Gennaro Gattuso er mildt sagt opprørt etter å ha blitt innlandet i en kampfiksingssak i Italia.  FOTO: AP

Gattuso: – Tar livet mitt om jeg blir dømt

Gennaro Gattuso hevder han aldri har vært innblandet i hverken gambling eller kampfiksing.

Natt til tirsdag ble det kjent at italiensk politi hadde ransaket Gattusos hjem i forbindelse med en kampfiksingssak i Italia.

Ifølge storavisen Gazzetta dello Sport mistenker politiet at Gattuso og tidligere Milan-lagkamerat Christian Brocchi skal ha vært en del av en gruppe som fikset kamper i Serie A og andre italienske ligaer i 2010/2011-sesongen.

Det ble dermed gjennomført razziaer hos de to tidligere toppspillerne og 15 andre steder i Nord-Italia. 

– Jeg er fornærmet og sint, men skal renvaske meg selv. Jeg har aldri gamblet i hele mitt liv, sier Gattuso i et intervju med Sky Sports Italia ifølge Gazzetta dello Sport.

Chievo - Milan
Avisen skriver at politiet mener den tidligere Rangers- og Milan-spilleren var en del av nettverket til en av de fire som ble arrestert i saken mandag. Denne personen skal ha gode kontakter i Milan, Chievo og Modena.

– Jeg har aldri tenkt på muligheten for å fikse en kamp. Alle som kjenner meg vet jeg ikke tåler å tape. Det gjelder i kamp, på trening og også kortspill med venner. Hvis noe blir bevist, og jeg dømmes, vil jeg gå ut i gaten og ta mitt liv. Jeg vet det er voldsomt, sier en opprørt Gattuso ifølge Daily Express og en rekke andre britiske nettsteder.

VERDENSMESTER: Gattuso har vunnet med VM med Italia og er en stor profil i landet. FOTO: AP
VERDENSMESTER: Gattuso har vunnet med VM med Italia og er en stor profil i landet. FOTO: AP

Ifølge italiensk media skal det hele ha startet med et oppgjør mellom Chievo og Milan 20. februar 2011. En av de arresterte personene skal ha hatt mistenkelig hyppig kontakt med en telefon politiet mener tilhører Gattuso dagen før og på kampdagen. Det samme skal ha skjedd Cristian Brocchi foran en kamp mellom Milan og Lazio.

– Som profil er det lett for at navnet ditt blir blandet inn og man ender opp som et offer, sier Gattuso-agent Andrea D'Amico.

Milan-kamper i søkelyset
Gattuso huskes kanskje best for sin oppofrende spillestil på midtbanen og voldsomme temperament. Han er verdensmester med Italia og tok over sveitsiske Sion før han i september fikk sparken som Palermo-sjef.

Totalt har politiet rundt 20 mistenkte i saken. Forrige sesong skal det ha blitt gjort forsøk på å påvirke resultatet i 53 kamper på 2. og 3. liganivå i Italia. Tre Milan-kamper fra 2011 er også i søkelyset.

Fire personer skal ha blitt arrestert i forbindelse med etterforskningen, men dette skal dreie seg om mennesker som hjalp kampfiksere med å komme i kontakt med fotballspillere.

– Dette er enda et uttrykk for politiets målbevissthet mot fenomenet kampfiksing, og det er en del av et større bilde, sier Raffaele Grassi, en talsmann for politiet, til italiensk media.

PS! Ifølge Sky Sports har mer enn 50 personer blitt arrestert mistenkt for kampfiksing i Italia siden sommeren 2011.