IKKE FRISK: Aksel Lund Svindal har slitt med sykdom den siste måneden. FOTO: AFP
IKKE FRISK: Aksel Lund Svindal har slitt med sykdom den siste måneden. FOTO: AFP

Håper nye medisiner skal gjøre Svindal helt frisk

Alpinledelsen har hentet en lege fra Olympiatoppen til Val Gardena.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val Gardena (NTB): Aksel Lund Svindal har slitt med sykdom siden før fartsåpningen i Lake Louise for snart fire uker siden. Fortsatt er han ikke helt frisk.

– Svindal er ikke helt i slag, men nå har vi fått en lege fra Olympiatoppen på plass her i Val Gardena. Han har fått nye medisiner, så vi håper det skal gjøre ham helt frisk igjen, forteller landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

Verdenscupalpinistene er på plass i Nord-Italia, der det skal kjøres super-G og utfor i Val Gardena fredag og lørdag samt storslalåm i nabodalen Alta Badia søndag.

– Svindal fungerer tålig bra, og han trente både mandag og tirsdag etter å ha tatt seg en hviledag i Innsbruck søndag, sier Tjørhom. Han legger ikke skjul på at det var stor irritasjon over at en løsnet skrue i bindingen ødela noe som kunne blitt en god plassering i lørdagens slalåmrenn i Val d'Isère.

– Jo, det var irriterende, for han kjørte på mellomtider like bak Alexis Pinturault, som var best i første omgang. Aksel var godt i gang, og derfor var det ekstra synd at han skulle bli felt av et uhell med utstyret, legger Tjørhom til.

Både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, som valgte å stå over Val d'Isère-helgen på grunn av ryggproblemer, kjører helt sikkert i Val Gardena, der de virkelig var med på å sette farge på fjorårets renn med topplasseringer. (©NTB)