IKKE FRISK: Aksel Lund Svindal har slitt med sykdom den siste måneden. FOTO: AFP
IKKE FRISK: Aksel Lund Svindal har slitt med sykdom den siste måneden. FOTO: AFP

Håper nye medisiner skal gjøre Svindal helt frisk

Alpinledelsen har hentet en lege fra Olympiatoppen til Val Gardena.

Val Gardena (NTB): Aksel Lund Svindal har slitt med sykdom siden før fartsåpningen i Lake Louise for snart fire uker siden. Fortsatt er han ikke helt frisk.

– Svindal er ikke helt i slag, men nå har vi fått en lege fra Olympiatoppen på plass her i Val Gardena. Han har fått nye medisiner, så vi håper det skal gjøre ham helt frisk igjen, forteller landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

Verdenscupalpinistene er på plass i Nord-Italia, der det skal kjøres super-G og utfor i Val Gardena fredag og lørdag samt storslalåm i nabodalen Alta Badia søndag.

– Svindal fungerer tålig bra, og han trente både mandag og tirsdag etter å ha tatt seg en hviledag i Innsbruck søndag, sier Tjørhom. Han legger ikke skjul på at det var stor irritasjon over at en løsnet skrue i bindingen ødela noe som kunne blitt en god plassering i lørdagens slalåmrenn i Val d'Isère.

– Jo, det var irriterende, for han kjørte på mellomtider like bak Alexis Pinturault, som var best i første omgang. Aksel var godt i gang, og derfor var det ekstra synd at han skulle bli felt av et uhell med utstyret, legger Tjørhom til.

Både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, som valgte å stå over Val d'Isère-helgen på grunn av ryggproblemer, kjører helt sikkert i Val Gardena, der de virkelig var med på å sette farge på fjorårets renn med topplasseringer. (©NTB)