Riise vil tilbake på landslaget

Men Betsson-avtalen kan stå i veien: – Så lenge Hallén sitter der han sitter, tror jeg ikke det blir aktuelt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(TV 2): I mai i år slapp John Arne Riise en pressemelding der han fortalte at han ga seg på landslaget. Årsaken var klar: Han ville forlenge tiden som utenlandsproff.

Nå, litt over et halvt år senere, har han lyst til å gjøre comeback.

– Det er vanskelig. Det er klart, jeg har vel aldri tvilt på at jeg var god nok for landslaget. Det var bare det at jeg ga meg for en grunn, og det var for å fokusere mer på klubbfotballen, sier Riise til TV 2. 

Har snakket med Høgmo
Fulham-spilleren sier han har snakket med Norges nye landslagssjef, Per-Mathias Høgmo.

– Jeg har alltid vært fan av Per-Mathias Høgmo, det har jeg aldri lagt skjul på. Det er klart jeg har snakket med han også, ikke så veldig mye om landslaget, men sånn generelt bare.

Betsson-avtalen står i veien
Men det er ett hinder som kan stå i veien for et comeback. En drøy måned etter at han ga seg på landslaget signerte Riise en avtale med spillselskapet Betsson, noe fotballpresident Yngve Hallén var skuffet over.

– Han har satt seg selv på sidelinjen i forhold til norsk fotball. Han vet at dette er uforenelig med de verdiene og det vi står for, sa fotballpresidenten til TV 2 da. 

SKUFFET: Fotballpresident Yngve Hallén var skuffet da John Arne Riise inngikk avtale med Betsson. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SKUFFET: Fotballpresident Yngve Hallén var skuffet da John Arne Riise inngikk avtale med Betsson. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

– Men det er selvfølgelig ett problem, og det er min Betsson-avtale. Det er liksom det som ligger bak, forteller Riise.

– Jeg kommer ikke til å si opp Betsson-avtalen. Skal det bli aktuelt, må noe gjøres der. Da kan jeg heller ta en prat da, men det er klart, å spille for Høgmo har jeg alltid hatt lyst til, sier 33-åringen, som hadde Høgmo som trener på U21-nivå. 

Uaktuelt med Hallén som president
Riise forteller at det er mye som må legges til grunn om det i det hele tatt skal være aktuelt å komme tilbake, men innrømmer at det frister når han ser landskamper på TV.

– Men jeg tror han sjefen Hallén selv ikke er helt happy med den Betsson-avtalen. Så lenge han sitter der han sitter, tror jeg ikke det blir aktuelt. 

Vil du ha Riise tilbake på landslaget? Ta debatten i kommentarfeltet under.