FØLER SEG UTSATT FOR RASISME: Wacey Rabbit fortalte lagkameratene om hva som hadde skjedd. Foto: Lik.no
FØLER SEG UTSATT FOR RASISME: Wacey Rabbit fortalte lagkameratene om hva som hadde skjedd. Foto: Lik.no

Lørenskog sender rasismesak til forbundet etter Oilers-kamp

LIK-importen Wacey Rabbit føler seg utsatt for rasisme i mandagens toppkamp mot Stavanger Oilers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter kampslutt i Lørenskog ishall fortalte Rabbit lagkameratene om hendelsen, og backen Peter Messa skrev på Twitter tirsdag at 27-åringen hadde blitt utsatt for rasistiske kommentarer av en Oilers-spiller.

Administrerende direktør i Lørenskog, Svein-Erik Edvartsen, forteller at klubben er gjort kjent med Wacey Rabbits versjon av saken.

- Han har sendt oss sin redegjørelse om hvordan han oppfattet situasjonen når det gjelder hva Oilers-spilleren klarte å lire av seg. Denne har vi nå oversendt Norges Ishockeyforbund og bedt dem om å behandle saken på samme måte som alle andre rasismesaker, sier Edvartsen til TV 2.

- Skal være fullstendig nulltoleranse

Det skal ha vært etter en duell på isen Oilers-spilleren kom med en kommentar Rabbit følte seg støtt av.

- Det er vel unødvendig å si at det er, og skal være, fullstendig nulltoleranse når det gjelder rasistiske utsagn uansett hvilken klubb og hvilken spiller det dreier seg om, sier Edvartsen.

Han forventer at Stavanger Oilers nå tar tak i saken og går langt i å antyde at straffen bør være hard.

- Dersom en av våre spillere hadde vist en så til de grader klanderverdig oppførsel har vi i alle våre spillerkontrakter åpning for å avskjedige spilleren med øyeblikkelig virkning. Vi regner med at alle de andre klubbene også bruker standardkontraktene, sier Edvartsen.

Ukjent for Oilers

I Oilers er de ikke kjent med klagen til forbundet når TV 2 Sporten tar kontakt.

- Dette er helt ukjent for meg. Det er første gang jeg hører om saken. På generelt grunnlag er vi imot all form for rasisme. Men ettersom jeg ikke kjenner til denne saken konkret, ønsker jeg ikke å uttale meg noe mer foreløpig, sier sportslig leder Pål Haukali Higson til TV 2.