FEIRET: Sung-Yeung Ki kunne juble etter at han sikret seieren mot Chelsea. REUTERS/Nigel Roddis.
FEIRET: Sung-Yeung Ki kunne juble etter at han sikret seieren mot Chelsea. REUTERS/Nigel Roddis.

Sunderland sendte Chelsea ut av ligacupen etter dramatisk avslutning

Elleville jubelscener da Sung-Yueng Ki avgjorde med to minutter igjen av andre ekstraomgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunderland - Chelsea 2-1

Chelsea hadde kontroll på Sunderland og så ut til å ta seg greit videre til semifinalen i Capital One Cup etter at Frank Lampard ga dem ledelsen tidlig i andre omgang.

Se alle målene i videovinduene under.

Men tre minutter før slutt dukket en gammel Chelsea-kjenning opp i boksen. Fabio Borini satte ballen mellom beina på David Luiz og inn i mål.

– Vi hadde ballen utrolig mye, men historien er den samme: Stoke, Everton - alle kampene vi har tapt, har vi ikke tapt fordi vi ikke har spilt. Vi har ikke tapt fordi motstanderen er sterkere enn oss. 

– Vi har tapt fordi vi ikke klarer å drepe kampen. Vi har enorme sjanser til å score, men vi klarer ikke å ta dem, sa Chelsea-manager, José Mourinho, til Sky Sports etter kampen.

Viktig for Sunderland
Dermed gikk kampen til ekstraomganger, der begge lag hadde gode sjanser til å score. De største var de Sung-Yueng Ki som hadde. Etter å ha blitt nektet scoring to ganger av Mark Schwarzer, fikk sør-koreaneren ballen i mål til slutt. Da var det to minutter igjen av den andre ekstraomgangen.

– Det er en fantastisk seier. Dette var ikke en ligakamp, men det gir oss et momentum inn mot lørdag. Prioriteten har alltid vært ligaen, men seieren gir oss selvtillit, sa Sunderland-spiller, Lee Cattermole.

Stilte sterkt
Chelsea-manageren gjorde åtte endringer på laget som slo Crystal Palace i helgen, men kunne likevel stille med et svært slagkraftig lag. 

Men stjernene fra Vest-London slet med å skape de store sjansene og Sunderland-keeper Vito Mannone ble aldri satt spesielt på prøve i første omgang.

Kranglet inn 1-0
For første gang i en ligacup-kamp ble det brukt mållinjeteknologi, men med 0-0 til pause var det fremdeles ingen vibrasjon i armbåndet til dommer Taylor.

Men før minuttet var spilt fikk Azpilicueta ballen på høyrekanten fra Kevin De Bruyne. Høyrebacken slo inn foran mål, der Lampard fikk kranglet ballen over streken. Det kunne også se ut som at Cattermole var sist på ballen, men tidenes toppscorer i Chelsea ble kredittert mål.

Nesten to
Nå kom sjansene på rekke og rad også. Like etter fikk Samuel Eto'o ballen i god posisjon på 18 meter. Kameruneren forsøkte å plassere ballen nede i høyre hjørne, men skuddet gikk like utenfor.

Deretter prøvde De Bruyne seg fra omtrent samme hold, men lenger ute til høyre. Skuddet var hardt og godt plassert, men Mannone fikk slått til hjørnespark. 

Scoret mot gamleklubben
Tre minutter før det satte Sunderland inn Fabio Borini, som spilte i Chelsea mellom 2009 og 2011 uten å få særlig med sjanser der. 13 minutter senere, i det 87. minuttet, falt ballen til han da Jozy Altidore først ble stoppet av Schwarzer.

Italieneren klarte å snike ballen mellom beina på David Luiz og inn i mål. 

Dermed var det duket for ekstraomganger på Stadium of Light. Begge lag hadde gode sjanser til å ta ledelsen, men da det begynte å dra seg til i andre ekstraomgang, var det Sunderland som var best.

Dramatisk seiersmål
Seks minutter ut i den fikk Sunderland frispark rett utenfor sekstenmeteren på venstresiden. Sebastian Larsson svingte et farlig innlegg inn, som Schwarzer slo unna. Returen falt til Ki, men skuddet hans gikk rett på Chelsea-keeperen.

Og Chelsea kan takke 41-åringen for at Sunderland ikke tok ledelsen like etter. Igjen var det Ki som avsluttet, denne gangen med hodet. Ballen hadde retning mot krysset, men Schwarzer vartet opp med en glitrende redning som stengte buret.

Men to minutter før slutt fikk 24-åringen slippe til nok en gang. Denne gangen feilet han ikke da han tok ned ballen i boksen, fintet skudd, og deretter satte ballen kontrollert nede i nærmeste hjørne. 

Ki dro av seg drakten og feiret ellevilt sammen med resten av laget nede ved cornerflagget. Chelsea klarte aldri å svare, og dermed er Sunderland klare for semifinale i ligacupen.