– Et norsk KHL-lag hadde vært interessant

Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær hevder flere norske landslagsspillere har klausuler som sier de kan forlate klubben sin for å delta for et fremtidig norsk KHL-lag. Det har ingen av de landslagsspillerne TV 2 har snakket med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Olympiatoppen (TV 2): Ved å hente norske utenlandsproffer hjem vil Vålerenga etablere et lag i den russiske ishockeyligaen neste sesong, men selv om landslagsgutta er positive til ideen blir det lettere sagt enn gjort.

- Målet er å samle brorparten av norske landslagsspillere på et slikt lag, for identiteten skal være norsk, sier Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær til TV 2.

- Ikke hørt noe

Dinamo Minsks keeperstjerne Lars Haugen er blant dem som vil være interessante for et eventuelt Vålerenga-lag i den russiske toppserien.

- Det høres jo veldig spennende ut. Jeg tror det kan bli et løft for hele norsk hockey, både sportslig og med tanke på å få publikum. Å spille i KHL blir et kjempeutstillingsvindu for alle norske spillere, det er jo den nest største ligaen i verden, sier Haugen når TV 2 møter han på «opptreningsferie» på Olympiatoppen hjemme i Norge.

Keeperen trøbler med en vond venstre hofte, men MR-bilder tatt tirsdag viste at skaden er mindre alvorlig enn først antatt.

- Kunne du tenke deg å spille for et slikt lag?

- Absolutt, det er jo Oslo jeg er fra, så er norsk lag i KHL hadde vært veldig interessant det. 

- Har du hørt noe fra Kjær?

- Nei, det har jeg ikke. Som jeg har forstått det så er dette i startfasen. Jeg har også en kontrakt å forholde meg til i Dinamo Minsk.

- Må ha en norsk stamme

Heller ikke landslagskapteinen har hørt noe fra Vålerenga.

- Nei, det har jeg ikke, sier Ole-Kristian Tollefsen på telefon fra Karlstad i Sverige.

Färjestad-backen er riktignok betinget optimist med tanke på et slikt lag i Norge.

- Det er vel både og, det kan vært veldig morsomt for norsk hockey, men kanskje ikke så bra for alle de andre klubbene. 

Han tror det blir avgjørende at VIF får hjem de største norske profilene.

- Det er den beste måten å gjøre det på for å få en fanbase. Med 15 russiske spillere tror jeg ikke interessen hadde blitt den helt store, men med en stamme bestående av først og fremst de norske landslagsspillerne, krydret med et par gode utlendinger, kan det bli bra.

- Spillerne har klausuler

Jan Tore Kjær er sterk i troen på at han skal få hentet hjem de norske landslagsprofilene.

- La meg si det sånn; vi har snakket med mange norske landslagsspillere som har i kontraktene sine som er reforhandlet nå i det siste, at de eventuelt kan spille i eg KHL-lag i Oslo. Så dette har pågått ganske lenge.

- Hvilke spillere er det snakk om?

- Det kan jeg ikke si noe om.

TV 2 har vært i kontakt med flere landslagsspillere - ingen av dem sier de har kontraktsfestet at de kan dra hjem til et norsk KHL-lag

- Nei, jeg har ikke noe klausul på det, men det er klart det er spennende tanker så vi får se hva som skjer, smiler Haugen.

Det har heller ikke Tollefsen.

- Ikke for min del, jeg har ikke noe KHL-klausul, men jeg vet det er mange av gutta som har klausuler. Men de fleste er datobestemte og de fleste gjelder fra sommeren i tilfelle man får et lukrativt tilbud.

- Hva tror du om spesifikke klausuler som omhandler et KHL-lag i Oslo?

- Da må det være noe som er nyskrevet inn i kontraktene nå tror jeg. Det er ingen som har tenkt på at det skal være noe KHL-lag i Oslo, så jeg har ikke tenkt så langt, og det tror jeg ingen av de andre gutta har tenkt heller, mener Tollefsen.