FA vil straffe Wilshere for å ha vist finger'n

Arsenal-stjernen viste finger'n til Manhcester City-fansen på Etihad lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdagnes toppkamp mellom Manchester City og Arsenal var av det utrolige slaget, og endte med en vanvittig 6-3-seier til City.

Men som om tapet ikke var nok for serielederen ser det nå ut til at de må klare seg uten Jack Wilshere (21) i noen kamper. FA vil nemlig straffe midtbanespilleren etter han viste finger'n til hjemmefansen.

Wilshere var rasende da han ikke fikk corner 69 minutter ut i kampen, og da hjemmefansen lot ham høre det reagerte Wilshere med den ufine fingergesten.

Nå har et FA-panel bestående av tre mann sett på episoden, og de er fullstendig enige i sin dom. De mener dommeren ville ha gitt Wilshere rødt kort dersom han hadde sett hva 21-åringen gjorde.

Dermed har FA tatt ut tiltale mot Arsenal-stjernen for å ha kommet med en fornærmende gest mot City-fansen. 

Wilshere må svare for seg innen onsdag ettermiddag, men videobildene levner liten tvil om at han gjorde det han nå er tiltalt for. 

Arsène Wenger sa på sin pressekonferanse etter kampen at klubben ville akseptere en utestengelse dersom Wilshere hadde vist finger'n. 

Det er foreløpig uklart hvor mange kampers karantene det eventuelt vil dreie seg om for midtbanespilleren. Da Luis Suárez viste finger'n til Fulham-fansen forrige sesong fikk han  én kamps karantene.

Om så er tilfelle for Wilshere ryker sannsynligvis hjemmekampen mot Chelsea lille julaften.